Referendum degeaba la Constanţa: Numărătoarea paralelă a voturilor arată o prezenţă sub 50%

Numărătoarea paralelă arată că referendumul pentru reorganizarea teritorială din Constanţa nu va fi validat. Atât PDL, cât şi PSD spun că mai puţin de 50% din alegători nu s-au prezentat la urne.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 07:12
Referendum degeaba la Constanţa: Numărătoarea paralelă a voturilor arată o prezenţă sub 50%

Prezenţa la referendumul privind reorganizarea administrativă a judeţului Constanţa este de 43%, după centralizarea datelor din 514 secţii de votare dintr-un total de 515, spun reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean Constanţa, scrie Mediafax.

Din totalul celor prezenţi la vot, 95% au fost împotriva desfiinţării judeţului Constanţa.

Pentru ca referendumul să fie validat este nevoie de prezenţa la urne a 50% plus 1 din numărul total al alegătorilor.

Reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean Constanţa au decis să ia o pauză de câteva ore, anunţând că vor face publice la ora 16.00 rezultatele oficiale ale referendumului.

Potrivit unui comunicat al PDL Constanţa, în urma numărării efectuate de reprezentanţii PDL în peste 70 la sută din secţiile de votare din judeţul Constanţa, prezenţa la vot este de 43,37 la sută.

Locuitorii din judeţul Constanţa au fost chemaţi la referendum, duminică, pentru a spune dacă sunt de acord sau nu cu desfiinţarea judeţului Constanţa.

Referendumul a fost organizat în baza unei hotărâri din 22 iunie a Consiliului Judeţean Constanţa, care a fost contestată însă în instanţă de către prefect. Curtea de Apel a dat câştig de cauză Consiliului Judeţean condus de Nicuşor Constantinescu (PSD).