45 de morți după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod în Africa de Sud. Un copil de 8 ani, singurul supraviețuitor

45 de persoane şi-au pierdut viaţa, joi, în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce un autobuz în care se aflau a căzut de pe un pod, de la aproximativ 50 de metri.

29 mart. 2024, 08:53
45 de morți după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod în Africa de Sud. Un copil de 8 ani, singurul supraviețuitor

45 de oameni au murit în Africa de Sud, după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe un pod de la 50 de metri înălţime. Accidentul s-a produs pe un imens pod suspendat între două dealuri, în apropiere de Mmamatlakala, provincia Limpopo (nord), la peste 300 km de Johannesburg.

„Accidentul, în care a fost implicat un autobuz care transporta pasageri din Botswana la Moria (nord), a provocat cel puţin 45 de morţi şi un rănit în stare gravă”, a anunţat Ministerul Transporturilor din Africa de Sud, într-un comunicat.

Citește și: Tragedie în trafic: 31 de persoane au murit în Mali după ce un autobuz a căzut de pe un pod

„Se pare că şoferul a pierdut controlul vehiculului, lovind barierele de siguranţă de pe pod. Autobuzul a trecut peste pod şi s-a prăbuşit într-o râpă, după care a luat foc”, a precizat ministerul.

Citește și: Planul Roşu de Intervenţie în Timiș după un accident cu un TIR şi un autobuz. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina, în timp ce era urmărită de Poliție în Arad

Autobuzul transporta în total 46 de persoane, între care şoferul. Doar o persoană, un copil de opt ani, a supravieţuit accidentului, potrivit departamentului de transporturi din provincie. Copilul a fost dus la spital.