5 alimente „sănătoase”, care abundă în zahăr

Cu excepția unor dulciuri consumate ocazional, ai putea crede că obiceiurile tale alimentare sunt sănătoase. Dar sănătos înseamnă un regim alimentar bine echilibrat decât simpla numărare a caloriilor sau evitarea alimentelor grase.

RomaniaTV.net
26 ian. 2017, 14:11
5 alimente „sănătoase”, care abundă în zahăr

Zahărul se găsește în multe produse alimentare, nu doar în dulciuri, precum suntem tentați să credem. „American Heart Association“ recomandă femeilor sa nu consume mai mult de 24 de grame de zahăr pe zi. Dar, multe așa zise alimente- sănătoase au mai mult zahăr decât crezi. Iată care sunt ele!

Granola Granola

Este considerată un produs alimentar sănătos, dar multe dintre cele mai populare branduri nu sunt mai bune decât cereale pentru copii care conțin zahăr, spun specialiștii. Dacă vrei să mănânci cât mai sănătos, înlocuiește alimentele crocante cu o porție de nuci bogate în proteine.

Suc de fructe

Beneficiile fructelor se diminuează când sunt într-o formă lichidă concentrată. Mai bine, continui să consumi fructe proaspete, deoarece conțin numeroase fibre. Anumite branduri populare de sucuri au specificat pe ambalaj că o ceașcă de suc are 28 de grame de zahăr.

Citeşte şi  Alimente care îţi pot creşte mirosul corpului

Iaurtul cu puține grăsimi

Iaurtul pare întotdeauna o alegere alimentară bună, datorită conținutului scăzut de calorii și grăsimi. Cu toate acestea, cele mai populare branduri de iaurt au mai mult zahăr decât alimentele procesate. De aceea, evită iaurtul cu puține grăsimi.

Fructe uscate

Doar pentru că sunt fructe, nu înseamnă că sunt și foarte bune. Majoritatea fructelor uscate conțin zahăr. De exemplu, un pumn de afine uscate presărate în salata pe care ți-o prepari acasă conține până la 50% zahăr.

Ceai dulce

Ceaiul este adesea privit ca o băutură sănătoasă. Și poate fi – până când i se adaugă zahăr pentru a-l îndulci. De exemplu, un pahat de ceai dulce conține 23 de grame de zahăr.

Află cum scapi de dependența de zahăr în 7 zile!