5 boli prevestite de mâncărimile ochilor

Când ochii devin iritați și mâncărimile în zona lor nu-ți mai dau pace, este posibil ca aceste neplăceri să indice afecțiuni oculare grave pentru care este important să te prezinți la medicul de familie, apoi la un medic alergolog sau oftalmolog.

RomaniaTV.net
24 nov. 2016, 10:36
5 boli prevestite de mâncărimile ochilor

Sindrom de ochi uscat

Numit și sindromul sica, sindromul de ochi uscat este o afecțiune cronică apărută ca urmare a unei lubrifieri insuficiente a ochiului. Boala se manifestă prin senzație de arsură a ochiului, mâncărimi, înțepături, vedere încețoșată. Lacrimile artificiale sau picăturile pentru ochi cu efect de reducere a roșeții sunt utile, dar controlul medical de specialitate este necesar.

Citeşte şi  4 cauze pentru care ai ochii umflaţi. Află ce remedii poţi utiliza

Conjunctivită papilară

Senzația de mâncărime și uscarea ochilor sunt cauzate uneori și de purtarea lentilelor de contact pe o perioadă lungă de timp. Unele persoane pot dezvolta conjunctivită alergică de la lentilele de contact, numită conjunctivită papilară.

Este anunțată de înroșirea ochilor, mâncărimile severe, sensiblitatea ochilor, ca urmare a formării unor papile pe interiorul pleoapelor. Igiena precară a lentilelor de contact, dar și boli ca astmul sau eczema sunt factori de risc care pot duce la conjunctivită cauzată de lentilele de contact.

Alergie

Printre simptomele alergiilor, cum ar fi conjunctivita alergică, se numără și mâncărimile ochilor. Conjunctivita alergică este o reacție alergică minoră la un alergen.

Pot declanșa o alergie părul de animale, de pisică sau de câine, un anumit aliment sau o plantă. Dacă simți mâncărimi în zona ochilor aproape în fiecare zi, sunt șanse mari să suferi de alergie sezonieră.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro