Cinci candidaţi se bat pe un loc la Universitatea de Medicină din Bucureşti

Emoţii pentru tinerii care vor să devină medici. Peste 3.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, miercuri, examenul de admitere la Universitatea de Medicină din Bucureşti. Concurenţa este şi anul acesta mare: cinci candidaţi se bat pe un loc.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 06:33
Cinci candidaţi se bat pe un loc la Universitatea de Medicină din Bucureşti

Mulţi dintre candidaţi nici nu au susţinut examenul de admitere la Facultatea de Medicină că se şi gândesc să plece din România pentru că salariile şi condiţiile de muncă sunt mai bune în străinătate, informează România TV. Există şi candidaţi care vor să rămână în ţară, sperând că după terminarea facultăţii de şase ani, sistemul sanitar se va schimba.

Dintre cei care spun că vor să facă carieră în spitalele româneşti, cei mai mulţi sunt sfătuiţi de părinţi să nu plece în străinătate. „Eu aş vrea să rămână lângă mine, dar dacă nu se poate şi nu se poate, şi nu se va schimba nimic în sistemul sanitar, nu am de ce să insist să rămână. Acolo unde este mai bine pentru ea acolo să ajungă” a spus mama unei aspirante la medicină.

Concurenţa este foarte mare în acest an la Facultatea de Medicină din Bucureşti, cu peste 3300 de candidaţi înscrişi, dublu faţă de anul trecut.