5 greşeli pe care le faci când foloseşti balsamul de păr

Admiri pe aceia care au o coafură impecabilă, dar îi invidiezi în acelaşi timp, pentru că nu reuşeşti să-ţi aranjezi niciodată părul. De aceea, este important să ştii cum să utilizezi corect balsamul de păr!

RomaniaTV.net
09 dec. 2016, 11:03
5 greşeli pe care le faci când foloseşti balsamul de păr

Îl aplici la rădăcină

Una dintre greşelile pe care o faci când foloseşti balsamul de păr este aceea că îl pui rădăcina firului de păr şi nu pe lungimea acestuia. Rădăcina nu are nevoie de balsam. Cel mai bine este să îl aplici către vârfuri, unde firul de păr este cel mai deteriorat şi are nevoie să fie hrănit.

Foloseşti balsam în exces

O altă greşeală pe care o faci este folosirea în exces a balsamului. Nu trebuie să pui mult produs pe păr, ca să -şi facă efectul, mai ales dacă ai şi firele de păr foarte fine.

Alegi produse 2 în 1

Probabil că te gândeşti că un produs de tipul 2 în 1 te ajută să împuşti doi iepuri dintr-o dată, însă nu este deloc aşa. Specialiştii susţin că este mai bine să foloseşti separat balsamul şi şamponul pentru păr.

Citeşte şi  Mască uimitoare de păr ce redă volumul pierdut

Nu ai produsul adecvat

Ca şi amponul, balsamul este de mai multe tipuri, ceea ce înseamnă că trebuie să îl foloseşti pe cel adecvat. Dacă ai păr normal, foloseşte un tip de balsam care se adresează acestei categorii.

Lași balsamul să acționeze prea mult timp

O altă greşeală frecventă este aceea că stai prea mult cu balsamul pe păr. Nu are un efect mai pronunţat dacă îl ţii mai mult. Ideal este să stai cu balsamul pe păr pentru două-trei minute, nu mai mult.

Dacă vrei să dai mai mult volum părului, poţi să apelezi la următorul truc: aplici mai întâi balsamul, îl laşi să acţioneze pentru câteva minute, după care clăteşti părul. Abia după aceea îl speli cu şampon.

Află ce tip de balsam e indicat să folosești