5 intrebări care te ajută să te îndrăgosteşti

Intr-un secol al vitezei si al ritmului nebunesc oamenii sunt mai deconectati decat oricand in ciuda (sau poate din cauza) progresului tehnologic si cele mai multe dintre relatii sunt departe de a fi prea stranse. Poate pentru ca oamenii prefera sa se retraga in carapacea proprie sau poate ca nu mai avem instrumentele necesare, ca de exemplu conversatiile fata in fata.

RomaniaTV.net
08 mai 2018, 12:40
5 intrebări care te ajută să te îndrăgosteşti

O conexiune puternica are nevoie de o fundatie trainica si pentru a construi una trebuie sa te conectezi cu adevaratul eu al persoanei respective.

In cartea sa „Cele sapte principii ale unui mariaj de succes”, specialistul in relatii de cuplu, John Gottman (omul care poate prezice cu o acuratete de 95% daca un cuplu va divorta sau nu doar privindu-i pe membri sai cum interactioneaza pe parcursul a cinci minute), vorbeste despre „imbunatatirea hartii dragostei” ca fiind primul principiu. Ce inseamna asta? Ca trebuie sa cunosti toate informatiile relevante despre viata jumatatii de cuplu, de la cele mai mici, ca de exemplu numele primului animal de companie avut, pana la cele mai importante experiente care le-a influentat profund ca persoana.

Gottman sustine ca membrii cuplurilor care au fiecare cate o harta detaliata a iubirii sunt mai bine pregatiti pentru a infrunta evenimentele stresante si sa depaseasca conflictele.

Informatia inseamna mereu putere si punerea intrebarilor corecte pot deschide portile pentru o conexiune puternica si o intelege reciproca profunda. Nu conteaza de cand sunteti impreuna intrucat oricand poti afla ceva nou despre jumatatea ta. 

Iata 5 intrebari care te vor ajuta sa creezi o legatura mai puternica, apropiata si profunda intre voi. 

  1. Ce ti-ai dori sa nu mai faci niciodata?

De obicei, experientele cele mai grele sunt si care au cel mai puternic impact asupra ta ca persoana care evolueaza. Lucrurile cele mai rele pe care le experimentezi sunt, in acelasi timp, si cele care te fac sa-ti dai seama cat de puternic esti. 

  1. Care este lucrul pe care l-ai amanat intotdeauna?

Este o intrebare menita sa vezi cat de eficient este un om. Exista intotdeauna un motiv in spatele amanarii, desi nu suntem intotdeauna constienti de el.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.