5 ponturi să te îmbolnăveşti mai rar

Cu doar câteva mici schimbări de stil de viață poți să devii mai rezistent la bolile obișnuite în sezonul rece, dar și la cele de temut, precum cancerul.

RomaniaTV.net
19 oct. 2016, 08:54
5 ponturi să te îmbolnăveşti mai rar

Gimnastica la prima oră

Imediat ce te trezești, puțină gimnastică sau câteva întinderi stimulează digestia și te ajută să ai o circulație a sângelui mai bună. Exercițiile fizice alungă și durerile de spate și te fac mai energic pentru ziua care abia începe.Un plus de vitamina C

O imunitate bună menținută printr-un aport zilnic de 73 mg de vitamina C îți asigură sănătatea pe termen mai lung, te protejează de cancer și de bolile de sezon. Mănâncă fructe și legume de 5 ori pe zi. Alege-le mai ales pe cele de culoare verde, citrice, usturoi, ardei grași și iuți roșii, prune, ananas, struguri.

Porții mai mici

Un obicei care te va ține în formă, departe de boli este păstrarea unor porții mici la fiecare masă. Este și un truc pentru a mânca mai puțin și a reuși, astfel, să slăbești mai ușor. O altă schimbare simplă pe care o poți face este să gătești acasă, renunțând la fast-food sau mâncatul în oraș.

Citeşte şi  Lipsa unei vitamine poate duce la cancer şi boli ale sistemului imunitar

Vei ști cu exactitate ce ai pus în preparatele tale, vei adăuga o cantitate mai mică de sare, zahăr, grăsimi. În plus, vei cheltui mai puțin, ceea ce, pe termen lung, îți va reduce stresul cauzat de problemele cu banii.

O dietă variată

Alege ca gustările și mesele tale să aibă mai multe fructe și legume decât până acum. Cele de culoare portocalie sau violet conțin caroten și flavonoide, cunoscute pentru puterea de a combate efectele radicalilor liberi și de a preveni inflamațiile. În acest fel, nu va mai fi nevoie să iei suplimente alimentare, pentru că vei avea toate vitaminele și mineralele necesare.

Gustările

Micul dejun este o masă la care nu trebuie să renunți, dar acordă atenție și gustărilor. Fructele ca atare sau uscate, semințele, nucile, luate între mese, previn pofta de dulciuri care se ivește mai ales la câteva ore de la masa de prânz. Acestea îți conferă și proteine, acizi grași Omega-3, esențiale pentru menținerea sănătății întregului organism, îndeosebi pentru inimă, sistemul circulator, contra depresiei și a bolilor minții.

Află care sunt secretele celor care se îmbolnăvesc mai rar