5 reţete tradiţionale pe care trebuie să le facem de Paşti

Paștele este una dintre marile sărbători ale anului care este așteptată de toată lumea, în special de cei care sunt gurmanzi. Această sărbătoare le oferă pofticioșilor o gamă de mâncăruri din care să aleagă și se garantează un ospăț pe măsură.

17 apr. 2019, 11:09
5 reţete tradiţionale pe care trebuie să le facem de Paşti

Vă vom prezenta 5 rețete de Paști  ce nu trebuie să lipsească de pe masă, mai ales cele din miel, deoarece el este vedeta din platourile încărcate cu bunătățuri. 

Ouă vopsite

Nu există masă de Paște fără ouă vopsite. Așa spune tradiția, asta facem și noi. Ouăle roșii trebuie să predomine pe masă, dar ele pot fi vopsite și în alte culori.

Tradiția spune că această culoare roșie simbolizează sângele Domnului nostru Iisus Hristos, iar aceste vorbe se păstrează și în ziua de azi, chiar dacă unele persoane folosesc și alte culori.

Ciocniți câte un ou roșu cu toți cei aflați la masă și, abia atunci, puteți începe să vă înfruptați și din celelalte bunătățuri. 

Drob

Spui Paște, spui drob. Este o rețetă gustoasă, făcută din carne, care vine ca un răsfăț pentru persoanele care au ținut postul sau o parte din el.

Este un fel de mâncare destul de ușor, chiar dacă acesta conține carne, deoarece sunt adăugate și verdețuri.  

Poate fi servit la începutul mesei, pentru a deschide pofta de mâncare. Făcut așa cum trebuie, îi va face pe cei așezați la masă să se lingă pe degete. 

Ciorba de miel

Cui nu îi place ciorba? Fiind Paștele, se mănâncă ciorba de miel.

Este un fel de mâncare extrem de gustos și este mai mult decât bine venit în timpul mesei de Paște, deoarece este singurul fel de mâncare mai ușor digerbail dintre atâtea rețete făcute din carne.

Cu puțină smântână, multă verdeață, un ardei iute sau zeamă de varză în loc de borș, vă garantez că va ieși una dintre cele mai bune ciorbe de miel pe care puteați să le faceți vreodată.

Friptura de miel

Ei bine, iată un alt preparat tradițional care sigur îți face poftă doar atunci când te gândești, ce să mai spunem când îl vezi sau când îl miroși.

Există mai multe variante în care puteți găti friptura de miel. Puteți alege să o prăjiți, să o faceți la abur, în cuptor, cu o folie de aluminiu și puțin vin roșu, pentru gust. De asemenea, puteți opta și pentru varianta de friptură de miel cu o garnitură făcută din verdețuri, pentru a nu îngreuna digestia, ba din contră, pentru a o ajuta. 

Pască sau cozonac

Ei bine, ultima rețetă tradițională pe care o prezentăm astăzi este nelipsita pască sau nelipsitul cozonac, în funcție de preferințe. Acest desert, îi putem spune, s-a asociat deja cu sărbătorile de Paște și este un aliment nelipsit de pe masa majorității românilor.

Cu puțină nucă, puține stafide, sau puțin rahat, în cazul cozonacului, masa se va încheia excepțional.

Pasca, la fel. Încheiați masa de Paște cu un preparat tradițional. 

Pentru cei cărora nu le place carnea de miel, pot prepara aceleași rețete, înlocuind cu vită sau iepure.