5 semne că eşti un părinte prea permisiv

Când te gândeşti la ce înseamnă un părinte permisiv, răspunsul care îţi vine în minte este probabil: "părintele ai cărui copii n-au reguli, n-au ţinută, n-au maniere". Pe de o parte, este adevărat, însă sunt şi alte elemente care intră în definiţia "părintelui permisiv". S-ar putea chiar să-ţi dai seama că şi tu poţi intra cu uşurinţă în această categorie având în vedere unele obiceiuri pe care le ai, chiar dacă intenţiile tale sunt bune şi crezi că îi vor fi de folos copilului sau adolecentului tău pentru a deveni un adult responsabil.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 09:13
5 semne că eşti un părinte prea permisiv

Nu exista limite si rutine

In multe familii, din pricina programului foarte incarcat, nu mai exista rutine de familie. Cu atat mai mult limite. Oamenii sunt prea obositi pentru a mai seta anumite limite si pentru a crea animozitati, in putinul timp pe care il petrec in familie. Si atunci „lasa de la ei”.

Citeşte şi  4 greşeli ale părinţilor care induc copiii în eroare

Eviti conflictele

Pentru multi parinti este mai comod sa renunte decat sa mai intre intr-un alt conflict cu copilul sau adolescentul. In acest „tablou” intervin si amintirile legate de strictetea propriilor parinti si atunci lasa din nou de la ei. Pe masura ce copiii ajung la pubertate, cresc sansele de conflicte intre acestia si parinti.

Usi trantite in fata parintilor, ochi dati peste cap sau formulari de genul „nu am chef” sau „lasa-ma in pace” sunt la ordinea zilei in multe familii. Oboseala parintilor nu este un motiv de cedare. Poti renunta in unele cazuri “usoare”, insa in lucrurile serioase ar trebui sa te mentii pe pozitii pentru ca altfel iti pierzi credibilitatea de parinte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO