5 sfaturi de călătorie care să vă apere de accidente sau îmbolnăviri

Planificaţi o excursie sau un sejur peste hotare? Înainte să plecaţi pregătiţi-vă pentru o vacanţă sănătoasă. Încheie o asigurare de sănătate, fă-ţi toate vaccinările de care e nevoie şi află cum poţi găsi un doctor în localitatea în care te duci. Mai bine te pregăteşti de orice, decât să fii luat prin surprindere în concediu şi să îţi cheltui toţi banii de vacanţă pe tratamente sau, în cel mai rău caz, să te întorci acasă bolnav. Chiar dacă vei calători în destinaţii mai exotice, doctorii susţin că sunt şanse foarte mici să iei o boală tropicală. Cel mai probabil este să faci arsuri solare, indigestii sau constipaţie sau poate insomnie din cauza schimbării mediului.

RomaniaTV.net
08 aug. 2016, 07:45
5 sfaturi de călătorie care să vă apere de accidente sau îmbolnăviri

Citeste in continuare 5 sfaturi de calatorie care te vor ajuta sa ramai sanatos oriunde in lume vei calatori.

1. Iti rupi piciorul sau o mana

Este cea mai posibila afectiune in vacanta, deoarece te implici in multiple activitati de recreere (mai ales fizice).

Fii sigur ca, inainte de plecare, iti inchei o asigurare de sanatate care sa acopere aceste posibile accidente nefericite. Ia cu tine si copii ale documentelor tale medicale (carte de sanatate), in caz de nevoie doctorii sa stie cum sa te trateze si ce trecut medical ai. Daca pleci adesea in strainatate si iti si plac sporturile extreme, poti sa devii membru gratuit al International Association for Medical Assistance to Travelers (Asociatia Internationala de Asigurare Medicala a Turistilor), o organizatie non-profit care te poate ajuta sa gasesti ajutor medical oriunde in lume.

Citeşte şi  Cum să te odihneşti când călătoreşti

2. Nu ai vaccinarile impuse

Pentru a impiedica imprastierea bolilor, anumite tari cer turistilor sa aibe anumite vaccinuri facute si documentele necesare pentru a dovedi acest fapt. De aceea intreaba-ti doctorul de familie sau poate agentia de turism daca e nevoie de astfel de imunizari pentru a vizita tara respectiva.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO