5 simptome care-ţi spun că ai glicemia mare

De cele mai multe ori, avem tendința de a asocia nivelul mare de zahăr din sânge cu diabetul, dar, în realitate, el poate fi declanșat din mai multe cauze. Organismul ne comunică prin simptome faptul că am putea suferi de o boală, semne pe care nu ar trebui să le ignorăm niciodată!

31 iul. 2017, 08:17
5 simptome care-ţi spun că ai glicemia mare

Este posibil să ai glicemia mare atunci când:

Îți este mereu foame

Acesta este un simptom comun și cu care se confruntă un număr mare de oameni, ceea ce înseamnă că în organism au avut loc niște modificări care ți-au afectat apetitul. Iar dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, acest lucru împiedică eliberarea glucozei în celule. Ca urmare, organismul nu are de unde să producă energia de care avem nevoie și este obligat să ceară în continuare alimente. Și așa apare senzația de foame constantă.

Te simți foarte obosită

Când ne simțim obosiți, mereu dăm vina pe muncă sau pe alte probleme. Cu toate acestea, în realitate oboseala poate fi provocată de nivelul ridicat de zahăr din sânge. Senzația de oboseală apare pentru că organismul nu reușește să conserve și să absoarbă corect glucoza. Astfel, energia nu este utilizată eficient, iar celulele corpului nu primesc cantitatea de hrană de care au nevoie. 

Urinezi frecvent

Dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, rinichii sunt afectați și ei încearcă să echilibreze concentrația de glucoză în sânge și celule. Adică, organismul dizolvă sângele în fluidul intracelular, încercând să reducă concentrația de zahăr. De aceea, simți nevoia să te duci des la baie. 

Slăbești

Ți s-a întâmplat să slăbești fără să ții dietă sau să faci modificări în alimentație? Dacă ai glicemia mare, s-ar putea să slăbești într-o perioadă foarte scurtă. Uite de ce slăbești: ca urmare a pierderii lichidelor din cauza urinării frecvente, nu le vei mai reține, ceea ce duce la pierderea în greutate; iar cantitățile mari de urină cu niveluri ridicate de glucoză vor face corpul să folosească mai multe calorii. Astfel, excesul de glucoză va fi eliminat. 

Ai vederea încețoșată

Dacă uneori ai vederea încețoșată, acest lucru poate fi și din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge. Vederea încețoșată apare din cauza deshidratării produsă de concentrația mare de glucoză. În plus, celulele ochilor se deformează și își pierd capacitatea de a se focaliza corect. 

Cum scapi de dependența de zahăr în 7 zile