5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 23.01.2012

Oprescu începe operaţiunea "schimbă becul",  Ford dă startul producţiei B-Max la Craiova cu maşini pentru teste şi care sunt salariile minime în Europa. Citeşte pe larg revista presei din 23 ianuarie 2012

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 06:07
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 23.01.2012

ZF: Ford dă startul producţiei B-Max la Craiova cu maşini pentru teste. În martie începe producţia în serie. În septembrie 2007 planurile Ford indicau o producţie totală de 500.000 de maşini la finele lui 2011 şi cel puţin 5.000 de angajaţi, dacă nu chiar 7.000 de angajaţi. În realitate, americanii au produs 17.000 de utilitare şi mai puţin de 100 de maşini pentru teste din noul B-Max, în timp ce numărul angajaţilor a scăzut constant.

EVZ: Oprescu începe acţiunea „schimbaţi becul”! Primarul general al Capitalei intenţionează să înlocuiască becurile, maşininile şi toate sistememele de încălzire care consumă mult. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să schimbe toate becurile ce consumă prea mult, atât de pe stradă cât şi din instituţii, să modernizeze toate sistemele de încălzire din spitale şi să acceseze bani prin Programul Casa Verde pentru animalele de la Grădina Zoologică din Băneasa.


Capital: Cum schimbă noua taxă auto prețurile mașinilor luate în leasing.
Piața de leasing e lovită din trei părți de noua taxă auto. În câteva mii de cazuri, legea acțio­nează retroactiv, produsul buy-back poate dispărea şi apare ceva nou: „mașinile-fantomă“. Contractele de leasing care au fost semnate înainte de ianuarie 2007 sunt primele afectate de noua lege a taxei auto. Multe ajung la scaden­ță chiar în acest an, iar clienții mai au în medie de plătit cinci-șase rate, după cum explică Bogdan Speteanu, președinte la BCR Leasing. În noile condiții, s-ar putea ca transferul de proprietate să nu mai fie dorit de clientul care se trezește că trebuie să plătească o taxă în plus de câteva sute sau câteva mii de euro, după caz.

Adevărul: Care sunt salariile minime în Europa. România se află printre primele zece  ţări cu cele mai mici remuneraţii-limită din Europa. La polul opus sunt Luxemburg, Belgia, Olanda şi Franţa. În România, salariul minim pe economie este de 162,7 euro (700 de lei), fapt ce poziţionează ţara noastră pe locul opt în topul ţărilor din Europa cu cele mai mici salarii. Un motiv în plus pentru românii care nu ezită să plece în ţări precum Marea Britanie, Grecia, Germania şi Franţa, deoarece în aceste locuri găsesc remuneraţii-limită mult mai mari decât în România.

România liberă: Bonusuri şi moşteniri dijmuite cu taxa auto. În cazul maşinilor transferate de o companie către angajaţi, fără plată, se ajunge în situaţia să se plătească şi taxă auto şi impozit. Noile reglementări privind taxa auto intrate în vigoare din această lună nu prevăd o serie de situaţii care se pot ivi la înmatricularea unei maşini. Dacă până în prezent, pentru vechea taxă de poluare au fost deschise în instanţă, circa 40.000 de procese, este posibil ca în perioada următoare, numărul acestora să depăşească 100.000, consideră avocatul Gheorghe Piperea.