5 trucuri care te ajută să mănânci mai des şi să slăbeşti. Află secretele unei siluete perfecte

Majoritatea oamenilor s-au obisnuit cu o dieta care implica divizarea mancarii in doar 3 mese pe zi. Din pacate, acest obicei nu este tocmai sanatos si nici prietenos cu silueta ta. Consumarea necesarului de nutrienti in doar 3 etape poate duce la ingrasare, spun specialistii.

15 aug. 2014, 08:52
5 trucuri care te ajută să mănânci mai des şi să slăbeşti. Află secretele unei siluete perfecte

In primul rand, acest tip de alimentatie te poate face sa apelezi la mici gustari nesanatoase intre mesele principale. O alta problema pe care o ridica este, insa, mancatul excesiv, care cu siguranta nu-ti va flata supletea. Mai mult de atat, nivelul colesterolului si al trigliceridelor din organismul tau pot depasi astfel cotele normale.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa mananci mai des si mai sanatos si sa scapi de kilogramele in plus:

1. Cumpara alimente sanatoase

Atunci cand ai in preajma tot felul de tentatii nesanatoase si calorice, cu siguranta vei fi tentata sa le consumi cat mai repede. Renunta la pungile cu chipsuri si la covrigeii din camara, taie napolitanele de pe lista de cumparaturi si inlocuieste-le cu fructe si legume proaspete. Umple-ti frigiderul cu toate alimentele sanatoase care iti plac si iti va fi mult mai usor sa rezisti tentatiei atunci cand vine vorba de gustari calorice, bogate in grasimi sau zaharuri.

2. Planifica-ti mesele

Fa-ti timp in weekend sa scrii o lista a tuturor alimentelor pe care vrei sa le mananci in saptamana urmatoare. Planifica-ti micul dejun, pranzul, cina si gustarile dintre mese cu minutiozitate si iti va fi mai usor sa ramai fidela planului de a slabi. In plus, vei putea face cumparaturile doar o data pe saptamana, iar acest lucru iti va salva timp in care te vei putea bucura de alte activitati care iti fac cu adevarat placere.

Citeşte mai mult pe ele.ro