50 de AUTOBUZE au plecat din capitala sârbă spre Ungaria

Cincizeci de autobuze transportând aproximativ 2.500 de persoane, în principal refugiați care au fugit de conflictele din Orientul Mijlociu, au plecat de la Belgrad joi și se îndreaptă spre nordul țării la granița cu Ungaria, potrivit unei autogări din capitala sârbă.

27 aug. 2015, 19:10
50 de AUTOBUZE au plecat din capitala sârbă spre Ungaria

Cincizeci de autobuze au părăsit sau vor pleca din Belgrad spre Subotica și Kanjiza (nordul Serbiei) astăzi. Aproximativ 10-15% dintre pasageri sunt cetățeni sârbi, restul sunt imigranți„, a declarat pentru France Presse un responsabil de la autogară sub acoperirea anonimatului.

Citeşte şi Angela Merkel: Noua dramă din Austria reprezintă ”un avertisment” în criza imigranţilor

Prima plecare a fost înregistrată joi la 1.50 GMT și ultima este programată la 18.30 GMT, a indicat acest responsabil. Serbia și Macedonia se află pe ruta zecilor de mii de imigranți care vor să ajungă în Uniunea Europeană. Miercuri, Ungaria, o țară membră a UE, a înregistrat un nou record, cu 3.241 de sosiri de imigranți, potrivit cifrelor anunțate joi de poliție. Printre acești refugiați majoritatea sunt originari din Siria, Afganistan și Pakistan.

Citeşte şi MAE, despre proprietarul camionului cu imigranţi morţi:Ambasadele din Budapesta şi Viena nu au fost notificate


loading...