500 de locuri de muncă pentru români, la prima fabrică de componente pentru bateriile maşinilor electrice din România

500 de locuri de muncă vor fi create pentru români, la prima fabrică de componente pentru bateriile maşinilor electrice din România. Compania RockTech va realiza o investiţie de 400 de milioane de euro într-o rafinărie de pulbere de litiu, materia primă venind de la minele din Canada.

14 mart. 2022, 09:25
500 de locuri de muncă pentru români, la prima fabrică de componente pentru bateriile maşinilor electrice din România
500 de locuri de muncă pentru români

500 de locuri de muncă pentru români. „UE va folosi în curând la scară largă maşini electrice. Unitatea din România va contribui la eforturile UE de a obţine independenţa. Primul convertor este la graniţa germană-poloneză. Al doilea ar putea fi aici. Am scanat în ultimele luni mai multe locaţii şi suntem recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit aici”, a declarat Dirk Harbecke, preşedintele consiliului de admnistraţie al RockTech Lithium, luni, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că fabrica va duce la crearea a 500 de locuri de muncă, directe şi indirecte, iar echipamentele vor putea dota anual 500 de maşini electrice.

Citeşte şi: Toyota, investiție gigantică, de 70 de miliarde de dolari în mașini electrice. Compania anunță că până în 2025 va avea deja 15 modele integral electrice

500 de locuri de muncă pentru români

De la nivel oficial nu a fost comunicat când ar putea fi lansată investiţia, unde şi ce va pune la dispoziţia investitorilor statul român. Autorităţile locale spun că există şansele dezvoltării pe orizontală a unei noi industrii.

Azi am semnat în numele guvernului român acest memorandum la care lucrăm de peste un an de zile. Sunt foarte bucuros că intrăm pe zona de componente de baterii. Aceste rafinării vor face pulberea de litiu, nu vorbim despre exploatarea litiului în România, ci de litiu adus de la minele din Canada, dar România va beneficia de o investiţie de 400 de milioane de euro, locuri de muncă.

De aici poate fi dezvoltată pe orizontală o industrie. Prin PNRR avem posibilităţi de finanţare. Putem oferi ajutoare de stat investitorilor care vin să investească în România”, a declarat Virgil Popescu, ministrul energiei, potrivit Businessmagazin.ro.