Soția bărbatului din Pitești ucis în timpul intervenției polițiștilor: „Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia”

Soția bărbatului care a murit în timpul intervenției polițiștilor de la Pitești a făcut dezvăluiri incredibile despre cum au acționat oamenii legii.

20 apr. 2021, 09:01
Soția bărbatului din Pitești ucis în timpul intervenției polițiștilor: „Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia”

Soția bărbatului care a murit în timpul intervenției polițiștilor de la Pitești a făcut dezvăluiri incredibile despre cum au acționat oamenii legii.

Cei doi polițiști care au luat parte la operațiunea dramatică din Pitești au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii se numesc Nicolae Florea și Daniel Petruț Drăghici, anunţă Libertatea. Unul dintre cei doi, respectiv Daniel Petruț Drăghici, are doar 24 de ani, și a fost detașat la Poliția din Pitești la începutul acestui an, el fiind, inițial, agent de circulație în Ialomița. Detașarea acestuia a fost necesară, după ce polițistul a fost implicat în mai mult scandaluri cu iz penal.

Pe lângă faptul că a ajuns în atenția populației locale după ce ar fi înapoiat unui bătrân o sumă mare de bani, pierdută în urma metodei „accidentul”, a fost găsit, ulterior, vinovat pentru furt, victima găsind peste 8.000 de lei lipsă din plicul cu bani înapoiat de către agent. Daniel Petruț Drăghici a fost agent al erviciului rutier din Țăndărei, însă nici acest post nu i-a priit. S-a aflat că acesta a făcut abuz în serviciu, după ce ar fi amendat un jandarm aflat în misiune cu mașina de serviciu, o dată pentru că nu avea autorizație pentru folia fumurie de pe geamuri și a doua oară pentru staționarea cu farurile aprinse! Ca urmare a ultimei fapte enunțate, a fost sancționat cu 20% din salariu, timp de trei luni.

Avocații celor doi agenți sunt de părere că aceștia au procedat corect, exact așa cum au învățat la școală.

„În situaţia dată, având în vedere că erau în timpul serviciului, au acţionat ca urmare a raportului de serviciu, nu văd ce risc de a comite alte infracţiuni ar mai exista”, a declarat Ioan Georgescu, avocatul Daniel Petru Drăghici, potrivit observator.

Rudele victimei sunt revoltate de tot ce s-a întâmplat. Soția bărbatului mort a spus că „Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia. E un bărbat cu care am stat 47 de ani”.

Mama victimei: „Polițaii bat, jandarmii bat, şi bat prosteşte”.

Mulți polițiști recunosc că se ajunge la scandaluri publice de multe ori din cauza lipsei de pregătire a oamenilor legii. Surse din poliție sau spus că se practică ca mulți agenți să-și ia brusc concediu medical pentru a scăpa de pregătire.

Poliţist din Bucureşti: „Avem lipsă şi de echipament şi de pregătire. Au fost situaţii în care într-adevăr mi-as fi dorit să am atât eu cât și colegii mei o pregătire mai bună”.

Polițiștii implicați în incidentul la Pitești riscă să petreacă cel puțin 12 ani după gratii dacă vor fi găsiți vinovați.


loading...