Cine sunt polițiștii din Pitești, acuzați că au ucis un bărbat de 63 de ani. Unul dintre ei a mai avut probleme cu legea

Cei doi polițiști din Pitești acuzați că ar fi ucis un bărbat de 63 de ani în timpul unei intervenții au fost reținuți. Potrivit raportului medico-legal, victima a murit în urma unor traumatisme, dar și a unei asfixieri mecanice.

19 apr. 2021, 09:41
Cine sunt polițiștii din Pitești, acuzați că au ucis un bărbat de 63 de ani. Unul dintre ei a mai avut probleme cu legea

Cine sunt polițiștii din Pitești, acuzați că au ucis un bărbat de 63 de ani. Cei doi agenţi au fost sunt reținuți pentru loviri cauzatoare de moarte, și nu pentru ucidere din culpă, deși medicii legiști au stabilit că victima de 63 de ani a murit în urma unei asfixieri mecanice.

Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un martor la intervenția polițiștilor din Pitești în urma căreia un bărbat a murit: „Au tăbărât pe el”

„Prin ordonanţele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, astăzi s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi suspecţi, ambii agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a declarat prim-procurorul Marius Ştefan.

Cine sunt polițiștii din Pitești, acuzați că au ucis un bărbat de 63 de ani

Polițiștii se numesc Nicolae Florea și Daniel Petruț Drăghici, anunţă Libertatea. Unul dintre cei doi, respectiv Daniel Petruț Drăghici, are doar 24 de ani, și a fost detașat la Poliția din Pitești la începutul acestui an, el fiind, inițial, agent de circulație în Ialomița. Detașarea acestuia a fost necesară, după ce polițistul a fost implicat în mai mult scandaluri cu iz penal. Pe lângă faptul că a ajuns în atenția populației locale după ce ar fi înapoiat unui bătrân o sumă mare de bani, pierdută în urma metodei „accidentul”, a fost găsit, ulterior, vinovat pentru furt, victima găsind peste 8.000 de lei lipsă din plicul cu bani înapoiat de către agent. Daniel Petruț Drăghici a fost agent al erviciului rutier din Țăndărei, însă nici acest post nu i-a priit. S-a aflat că acesta a făcut abuz în serviciu, după ce ar fi amendat un jandarm aflat în misiune cu mașina de serviciu, o dată pentru că nu avea autorizație pentru folia fumurie de pe geamuri și a doua oară pentru staționarea cu farurile aprinse! Ca urmare a ultimei fapte enunțate, a fost sancționat cu 20% din salariu, timp de trei luni.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Nou caz „George Floyd”