56 de români făceau parte din personalul de bord al navei de croazieră naufragiate VIDEO

Compania deţinătoare a vasului de croazieră naufragiat în Marea Mediterană a comunicat oficiilor diplomatice ale României în Italia că la bordul navei Costa Concordia se aflau 29 de turişti români, precum şi 27 de cetăţeni români care făceau parte din personalul de bord şi servicii al navei.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 10:10
56 de români făceau parte din personalul de bord al navei de croazieră naufragiate VIDEO

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, consulul general al României la Bologna s-a deplasat la Grosseto, pentru a elibera titluri de călătorie unui număr de aproximativ 20 de cetăţeni români, care s-au aflat la bordul vasului de croazieră Costa Concordia, naufragiată în Marea Mediterană.

„Reprezentanţii diplomatici români vor asigura, în continuare, la cerere, asistenţa consulară necesară tuturor cetăţenilor români implicaţi în acest incident”, precizează MAE.

Compania deţinătoare a vasului de croazieră a comunicat oficiilor diplomatice ale României în Italia faptul că la bordul navei Costa Concordia se aflau 29 de turişti români, precum şi 27 de cetăţeni români, care făceau parte din personalul de bord şi servicii al navei, se mai arată în comunicat.

„Oficiile diplomatice ale României în Italia (Ambasada României la Roma, Consulatele Generale ale României la Bologna şi Torino) menţin legătura permanentă atât cu autorităţile italiene, cât şi cu armatorul, pentru stabilirea modalităţilor de transport al cetăţenilor români în ţară, compania italiană urmând să acopere costurile repatrierii acestora”, menţionează MAE.

Conform declaraţiilor Prefectului din Grossetto, la ora 11.00 (ora locală), au fost confirmate 3 persoane decedate şi 14 răniţi.

MAE a comunicat că printre persoanele decedate nu se află cetăţeni români.

Cu 1.500 de cabine, patru piscine, 5 restaurante şi 13 baruri, vasul de croazieră este unul dintre cele mai luxoase din lume şi se afla într-un tur de şapte zile al Mediteranei.