6 obiceiuri care te menţin calm întreaga zi

Aşadar eşti stresat de fiecare dată când ajungi la birou. Ei bine, nu eşti singurul. Peste 80% dintre persoanele care muncesc în statele dezvoltate se confruntă cu aceeaşi situaţie. Însă stresul nu este rău doar pentru sănătatea mintală. Potrivit mai multor studii, încordarea de la muncă este asociată cu mai multe probleme de sănătate, decât orice alt factor stresant precum banii şi problemele de familie.

RomaniaTV.net
08 dec. 2016, 09:13
6 obiceiuri care te menţin calm întreaga zi

Stresul implica un risc mai mare de anxietate, depresie, boli de inima, probleme gastrointestinale si ale sistemului imunitar.

De fapt, un studiu realizat de catre universitatile Harvard si Stanford a demonstrat ca stresul de la locul de munca ocupa al doilea rand dupa fumat in ceea ce priveste pericolul pentru sanatate.

Citeşte şi  Sfaturi pentru a interacţiona calm cu oameni care nu-ţi plac

Cercetarea publicata in Proceedings of the National Academy of Sciences dezvaluie motivul acestei stari de fapt. Inflamatia este reglata de cortizol (hormonul stresului), care este secretat de glandele suprarenale. Cercetatorii au descoperit ca stresul cronic afecteaza legatura dintre glandele suprarenale si creier ceea ce face ca inflamatia sa o ia razna.

Acest lucru este cunoscut sub numele de „oboseala glandei suprarenale” si are ca efect reducerea abilitatii corpului de a regla inflamatiile ceea ce va dezvolta boli cronice ale sistemului imunitar. Date fiind toate acestea este important sa gasesti modalitati prin care sa te poti calma si sa combati stresul de la locul de munca.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO