7 alimente pentru hidratarea organismului. Alegerile ideale de hrană pentru aceste zilele calde

Unele alimente conțin o cantitate mare de apă, motiv pentru care este bine să le consumăm în cantități mai mari atunci când temperaturile exterioare sunt ridicate, cum se întâmplă zilele acestea.

22 mai 2022, 10:22
7 alimente pentru hidratarea organismului. Alegerile ideale de hrană pentru aceste zilele calde

Ne confruntăm cu zile din ce în ce mai calde, astfel că organismul are nevoie de cât mai multe lichide, pe care le putem absorbi şi prin anumite alimente. Unele chiar conțin o cantitate mare de apă, motiv pentru care este de dorit să o consumăm în cantități mai mari atunci când temperaturile exterioare sunt ridicate.

Nutriționiștii descoperă că șapte alimente conțin o cantitate mare de apă și sunt excelente pentru hidratarea organismului . Desigur, nu pot înlocui aportul de lichide, dar pot ajuta la o hidratare cât mai bună a organismului.

1. Castraveţi
Pe lângă faptul că au în componenţă 95% apă , castraveții sunt grozavi pentru detoxifierea și curățarea pielii. Unele cercetări mai arată că ne întineresc corpul. Asta, desigur, se referă la legumele proaspete, care, din fericire pentru noi, sunt pe piețe din mai până în octombrie.

2. Conopida
S-ar putea să fii surprins că aceste legume sunt pe lista alimentelor care sunt grozave pentru hidratare. Dar, crezi sau nu, conopida conține până la 92 la sută apă. De asemenea, aceste legume sunt bogate în vitamina C, precum și în vitamina K. Dacă nu vă place conopida proaspătă, încercați piureul de conopidă ca înlocuitor al piureului de cartofi.

3. Salata iceberg
Toate tipurile de salata verde contin un procent mare de apă. Salata iceberg are până la 95% apă și este o bază excelentă pentru o masă de vară.

Citeşte şi Cele mai ieftine metode de a purifica aerul din casă. Legumele şi plantele cu proprietăţi geniale despre care ar trebui să ştie toate gospodinele

4. Dovlecei
Rude în familia de planete cu castraveții și pepenii galbeni, dovleceii au şi ei un conținut ridicat de apă – până la 95 la sută. În plus, dovlecelul conține și antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeoxantina. Ultimele două ingrediente sunt deosebit de importante pentru sănătatea ochilor.

5. Pepene verde
Această legumă, pe care mulți o confundă cu fructele, este plină de apă. Pepenele verde conține 91% apă . Pe lângă hidratarea organismului, pepenele verde este cunoscut și pentru că ajută la protejarea celulelor de daunele solare. Şi, nu în cele din urmă, pepenele verde îmbunătățește și tenul.

6. Căpșuni
Căpșunile sunt suficient de dulci încât să le poți mânca ca desert și suficient hrană hrănitoare pentru o gustare cu fructe. Și beneficiul lor pentru hidratarea organismului este incomensurabil, deoarece conțin 91 la sută apă . De asemenea, sunt o sursă bogată de flavonoide, compuși care îmbunătățesc funcția cognitivă.

7. Spanacul
Spanacul este cunoscut pentru proprietățile sale nutritive și pentru numeroasele vitamine și minerale. Calciu, fier, potasiu, magneziu, mangan și fosfor sunt doar câteva dintre mineralele pe care le conține spanacul, iar vitaminele din frunzele verzi conțin acid folic, vitaminele A, C, E, K, precum și complexul de vitamine B. Spanacul conține și acizi grași omega-3. Pe lângă toate cele de mai sus, această legumă conține și 91 la sută apă și este o sursă excelentă pentru hidratarea organismului.

Citeşte şi Cele mai bune remedii naturiste care te scapă de balonare. Legumele care fac minuni pentru sănătate