7 aşteptări la care trebuie să renunţi. Nimeni nu este obligat să facă aceste lucruri în locul tău

Cele mai mari dezamagiri din viata unui om vin tocmai din faptul ca isi seteaza niste asteptari prea mari. Pentru a reduce nivelul frustrarilor din viata, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa iti temperezi asteptarile si sa te concentrezi pe lucrurile care conteaza cu adevarat.

RomaniaTV.net
16 oct. 2018, 20:36
7 aşteptări la care trebuie să renunţi. Nimeni nu este obligat să facă aceste lucruri în locul tău

Iata 7 asteptari la care trebuie sa renunti, pentru ca nimeni nu este obligat sa faca aceste lucruri in locul tau.

1. Nu te mai astepta ca lumea sa stie ce gandesti
Oamenii nu pot citi gandurile. Cel putin deocamdata. Pana atunci, spune sincer si deschis de ai pe suflet. Seful tau n-are de unde sa stie ca iti doresti o promovare sau o marire de salariu daca nu-i spui. O persoana nu are cum sa stie ca o placi, daca tu nu dai nici macar un indiciu in acest sens.

Comunicarea inseamna, de cele mai multe ori sa vorbesti. Nu te astepta ca ceilalti sa stie ce vrei, doar pentru ca ai clipit mai des sau ai facut anumite gesturi.

2. Nu te mai astepta ca lumea sa te respecte mai mult decat de respecti tu insuti
Adeverata putere este in suflet si in minte, nu in muschi. Trebuie sa ai incredere in tine, in ceea ce esti tu cu adevarat. Promite-ti ca din acest moment NU vei mai cersi iubire, respect, validare din partea altora. Promite-ti ca de azi inainte te vei uita in fiecare zi in oglinda si iti vei spune: „Te iubesc din tot sufletul si ma voi purta ca atare!”. Este important sa fii dragut cu altii, dar cel mai important este sa fii dragut cu tine insuti. Sa te iubesti, sa te respecti, sa te onorezi. Abia atunci vei putea fi cu adevarat fericit.

3. Nu te mai astepta ca lumea sa fi de acord cu tine
Trebuie sa fii fericit, iar daca a fi fericit presupune a face lucruri care nu multumeste pe toata lumea, nu mai este problema ta. Nu ai nevoie de acordul nimanui ca sa pui in practica un hobby sau sa pornesti afacerea la care visezi de multa vreme. Este viata ta, este decizia ta. Fii tu insuti, nu te compara cu altii, nu astepta validarea altora.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.