70.000 de euro plăteşte Banca Naţională a României pe brânzeturi fine pentru cantina instituţiei

Banca Naţională a României (BNR) este foarte atentă la deficite bugetare, la mersul economiei, la deciziile politice care influenţează economia naţională şamd. Aceeaşi instituţie poate cheltui 70.000 de euro pentru diferite tipuri de brânzeturi achiziţionate pentru cantina instituţiei.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 14:32
70.000 de euro plăteşte Banca Naţională a României pe brânzeturi fine pentru cantina instituţiei

 Banca Natională a României recomandă prudenţă în ceea ce priveşte cheltuielile publice, avertizând că nu există bani pentru creşterile de pensii, salarii şi indemnizaţii. Pe de altă parte, aceeaşi instituţie poate face achiziţii de 70 de mii de euro pentru cantina instituției.

Pentru diverse tipuri de brânzeturi de pildă, care să fie distribuite la cantina salariaţilor şi la centrul de pregătire şi perfecţionare de la Cumpătu – Sinaia. Este vorba despre brânzeturi maturate, brânzeturi speciale şi brânzeturi proaspete, dar şi despre telemea, unt, toate produsele lactate.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a declarat pentru România TV că angajaţii plătesc de fiecare dată la cantină. Cantina BNR funcţionează ca orice restaurant din ţară, doar că se află în interiorul instituţiei şi aici mănâncă angajaţii.

Achiziţiile pentru toate produsele sunt anuale, iar cantina trebuie să achiziţioneze  foarte multe produse (carne, brânză). Achiziţiile se fac întotdeauna prin licitaţii.

Citeşte şi: Mugur Isărescu: Este ciudat să te întrebi dacă ai sau nu bani pentru majorarea pensiilor