70 de persoane duse în centrul social, 19 spitale din Capitală, pregătite să acorde primul ajutor

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că 70 de persoane fără adăpost au fost duse în centrul social, iar camerele de gardă ale celor 19 spitale ale municipalităţii sunt pregătite să acorde primul ajutor celor care au probleme.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 11:14
70 de persoane duse în centrul social, 19 spitale din Capitală, pregătite să acorde primul ajutor

Aproape 400 de utilajele de deszăpezire lucrează de marţi noapte pe arterele din Capitală, în prezent intrând şi pe străzile mai mici, a spus primarul Sorin Oprescu.

El a precizat că încă de marţi, de la ora 22.00, 136 de utilaje au împrăştiat material antiderapant, apoi, de la ora 24.00, alte 250 de utilaje mari au început să pluguiască. Edilul a mai spus că schimburile de ture se fac în teren, şi nu în garaje.

Oprescu a spus că din cauza ninsorii şi a vântului au căzut 19 copaci, iar în mai multe zone circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate, unele străzi fiind blocate, printre care Bulevardul Elisabete, Piaţa Victoriei – accesul dinspre Bulevardul Ion Mihalache, ieşirea spre autostrada A2 din Bulevardul Pallady şi accesul dinspre A1.

Primarul Capitalei a făcut apel la comercianţi şi la bucureşteni să cureţe trotuarele din faţa propriilor spaţii.

El a adăugat că 70 de persoane fără adăpost au fost duse în Centrul social „Sfântul Luca”, din care zece în urgenţă. De asemenea, cantinele sociale funcţionează potrivit programului.

Oprescu a mai spus că în prezent se circulă bine, în condiţii de iarnă, pe toate arterele principale din Bucureşti.

Primarul a adăugat că operatorii continuă acţiunea de pluguire, astfel încât să nu se formeze acumulări mari de zăpadă care să îngheţe. Echipajele operatorilor de deszăpezire sunt însoţite de poliţie. El a precizat că după ora 20.00, când vor fi mai puţine maşini pe străzi, utilajele vor putea lucra mai bine pe toate arterele.

Oprescu a făcut apel la şoferi să nu blocheze banda unu de circulaţie, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze.

Primarul general a convocat la ora 13.00 un nou comandament de deszăpezire.