8.600 de bucureşteni au fost muşcaţi de câini de la începutul anului

Publicat: Marţi, 03 Septembrie 2013 17:09 // Actualizat: Miercuri, 04 Septembrie 2013 11:32 // Sursa: RTV.net

Cele mai multe persoane muşcate de câini în Capitală care au ajuns, în iulie, la Centrul antirabic al Institutului "Matei Balş" sunt din sectorele 6, 3 şi 2, în primele şase luni fiind înregistrate 8.600 de cazuri.

Potrivit datelor înregistrate de unitatea sanitară, din 1 ianuarie şi până în 31 iulie s-au prezentat la Centrul antirabic al Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" 8.610 persoane, dintre care 6.917 adulţi şi 1.693 copii. Dintre aceştia, 6.968 au fost vaccinaţi antirabic, 6.498 au primit profilaxie antitetanică, iar 508 ser antirabic.

La nivelul Capitalei, în luna iulie, cei mai mulţi oameni muşcaţi de câini sunt din Sectorul 6, urmaţi de cei din Sectorul 3, Sectorul 2, Sectorul 5, Sectorul 1 şi, pe ultimul loc, Sectorul 4.

În ce priveşte cazurile din judeţul Ilfov, statisticile indică faptul că, din cele 207 persoane care au ajuns la Centrul antirabic în luna iulie, 140 sunt adulţi şi 67 copii. Cei mai mulţi adulţi, respectiv 62, au fost muşcaţi de câini cu stăpân, 55 de câini fără stăpân, 21 de pisici şi doi de şobolan. Dintre cei 67 de copii, 41 au fost muşcaţi de câini cu stăpân, 20 de cei fără stăpân, iar şase de pisici.

Potrivit conducerii Institutului "Matei Balş", la Centrul antirabic se prezintă anual, în medie, 15.000 de oameni muşcaţi de câini. De asemenea, media lunară indică faptul că majoritatea persoanelor muşcate de câini care ajung pentru tratament în Capitală sunt din provincie.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, pe proprietatea unei firme, din apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Pe corpul copilului au fost găsite sute de plăgi, la autopsie stabilindu-se că acesta a murit din cauza hemoragiei externe.

Reprezentanţii ASPA au ridicat, luni, şase câini de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei, unul dintre aceştia având urme de sânge, a declarat Răzvan Băncescu. Câinele care avea urme de sânge fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Fundaţia Caleidoscop în 2008, potrivit lui Băncescu.

Anchetatorii au prelevat probe de la cei şase câini ridicaţi luni de pe terenul din apropierea Parcului Tei din Capitală şi le vor compara cu ADN-ul copilului ucis, pentru a se stabili care dintre animale l-au muşcat, potrivit unor surse din Poliţie.

De asemenea, de la cei şase câini vor fi luate impresiuni dentare, pe baza cărora se vor realiza mulaje, acestea urmând să fie comparate cu rănile găsite de medicii legişti pe corpul copilului de patru ani.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 sep 12:13
Votează email 0 email
...ani şi i-au provocat moartea, informează Agerpres. După ce a ieşit din sediul Parchetului, Răzvan Băncescu a anunţat că ASPA a suplimentat de marţi numărul hingherilor. 11 echipaje formate din cel puţin doi prinzători vor acţiona pe teren, faţă de trei câte erau până în...
03 sep 17:43
...“Matei Balş” sunt din sectorele 6, 3 şi 2, în primele şase luni fiind înregistrate 8.600 de cazuri. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
03 sep 17:35
... Cele mai multe persoane muşcate de câini în Capitală care au ajuns, în...
1
EUR
4.8068
RON
28 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H