8 super-alimente pentru detoxifierea de vară

Vara este un moment minunat pentru detoxifierea organismului deoarece fructele si legumele proaspete, care usureaza acest proces, pot fi gasite pretutindeni. Desi este foarte importanta pentru organism, dieta de detoxifiere este adoptata de aproximativ 40% din populatie.

05 iul. 2017, 12:17
8 super-alimente pentru detoxifierea de vară

Atunci cand este cald, este mai usor pentru corp sa fie intr-un proces de detoxifiere. Acesta este un proces natural, dupa care ne simtim mai sanatosi si mai energizati.

1. Pepenele este principalul fruct de vara care detoxifica organismul

Contine cantitati mari de citrulina. Acest lucru ajuta la crearea argininei care elimina amoniacul si alte toxine din organism. Este bogat in fibre dietetice. Acest lucru ajuta la mentinerea colonului curat, ajutandu-va sa va curatati corpul. Contine glutation care ajuta la imbunatatirea functiei hepatice. Glutationul este cel mai puternic agent antioxidant si detoxifiant al organismului.

O buna sursa de potasiu. Potasiul echilibreaza cantitatile mari de sodiu in dietele noastre care va sprijina rinichii si este excelent pentru curatarea lor.

Reduce inflamatia. Mai putine inflamatii inseamna o incarcare toxica mai scazuta in organism.

2. Castravetii ajuta la eliminarea toxinelor din organism

Continutul ridicat de apa din castraveti va face sa va miscati sistemul urinar. O jumatate de cana de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importanta a mentinerii unei diete echilibrate.

3. Lamaile sunt prietenele ficatului

Lamaie alcalizeaza organismul. Acest lucru ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Ficatul iubeste lamaile. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat si este un dizolvator al acidului uric si al altor otravuri. Lamaile ajuta la curatarea rinichilor.

„Vitamina C contribuie la mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar in timpul exercitiilor fizice si dupa acestea, la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a vaselor de sange, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor si dintilor. De asemenea, ajuta la normalizarea metabolismul energetic si la functionarea normala a sistemului nervos, mentine sanatatea psihica, ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar, la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ”, explica cercet. dr. Horatiu Albu.

4. Afinele sunt unele dintre cele mai vindecatoare alimente

S-a constatat ca reduc inflamatia, au proprietati antivirale si ajuta la blocarea toxinelor de la trecerea barierei hemato-encefalice care face accesul catre creier creier. Afinele contin Vitamina C, un element care ajuta in procesul de detoxifiere.

5. Zmeura are un continut scazut de calorii

Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decat al altor fructe, ceea ce inseamna ca este o hrana cu continut scazut de glucoza. Acestea echilibreaza zaharul din sange si pot fi introduse foarte bine in dieta de detoxifiere.

6. Spanacul alcalinizeaza corpul si ajuta la mentinerea echilibrului

Spanacul este un complex de antioxidanti si anti-inflamatori. Celulele daunatoare produc efecte negative care creeaza inflamatii ce pot duce la obezitate. Spanacul echilibreaza organismul si este foarte sanatos, de aceea trebuie introdus in dieta de detoxifiere.

7. Frunzele de menta sunt excelente pentru vara

Acestea va vor ajuta sa digerati mai eficient mancarea. Menta imbunatateste functionarea fierii, ajuta vezica biliara, intestinul subtire, iar organismul are nevoie de o curatare a acestor componente importante pentru detoxifiere.

8. Semintele de in au un echilibru de acizi grasi omega 3 si 6 care reduc inflamatia

Avand un continut atat de fibre solubile, cat si insolubile, semintele de in ajuta la stabilizarea zaharului din sange si promoveaza buna functionare a intestinelor. De aceea, detoxifierea se va produce mai eficient si mai repede.

Procesul de detoxifiere are un rol foarte important pentru organism, curatandu-l si ajutand la buna functionare a organelor.