80.000 de euro despăgubiri pentru că a stat 16 luni nevinovat în închisoare

E vorba despre un bărbat din Baia Mare care a fost acuzat că şi-a ucis soţia. După ce a dovedit în instanţă că soţia lui a murit din cauze naturale, bărbatul a dat statul român în judecată. Judecătorii Curţii de Apel Cluj i-au dat dreptate, iar bărbatul a primit 80.000 de euro, informează România TV.

RomaniaTV.net
05 mai 2012, 06:35
80.000 de euro despăgubiri pentru că a stat 16 luni nevinovat în închisoare

Iniţial, bărbatul a solicitat 100.000 de euro pentru fiecare dintre cele 16 luni pe care le-a petrecut nevinovat în închisoare.

Prima sentinţă a venit din partea Tribunalului Maramureş care i-au oferit bărbatului o despăgubire de 280.000 de euro. Nemulţumit, acesta a depus recurs care s-a judecat la Curtea de Apel Cluj. Magistraţii au micşorat, însă, suma, astfel el a ajuns să primească doar 80.000 de euro. Şi de această dată nemulţumit, a declarat că va acţionat statul român în judecată la CEDO.

Pentru el, totul a început în anul 2008 atunci când soţia sa a decedat din motive naturale. Poliţiştii i-au deschis dosar penal pentru crimă, iar după 16 luni de arest Tribunalul Maramureş l-a declarat nevinovat.

Rezultatele analizelor făcute la Mina Minovici au arătat că urmele pe care soţia sa le avea în jurul gâtului nu erau urme de violenţă, ci proveneau de la manevrele de resuscitare ale medicilor.