Cursuri suspendate în 75 de şcoli din Bucureşti din cauza gripei

Publicat: Vineri, 07 Februarie 2020 10:04 // Actualizat: Vineri, 07 Februarie 2020 13:50 // Sursa: romaniatv.net

Cursurile au fost suspendate, vineri, în nu mai puţin de 75 de şcoli din Bucureşti din cauza gripei. În cinci dintre aceste unităţi de învăţământ, orele au fost suspendate integral pentru ca echipe de specialişti să efectueze dezinfecţia, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Un număr de 75 unităţi de învăţământ din Bucureşti au vineri activitatea suspendată parţial, la unele clase sau grupe, din cauza gripei, iar cinci şcoli au activitatea suspendată integral pentru dezinfecţie.

Potrivit Agerpres, cursurile se suspendă în situaţia în care sunt cel puţin trei copii cu gripă într-o clasă sau grupă, iar cazurile sunt confirmate medical.

Trei școli din București au cursurile suspendate până vineri, din cauza numărului mare de copii diagnosticați cu gripă, a anunţat Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București în cadrul comandamentului de iarnă de la Primăria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, în cadrul Comandamentului de iarnă de la sediul primăriei, că numărul copiilor bolnavi de gripă în Bucureşti a depăşit 4.600.

Ce măsuri ia Ministerul Educaţiei pentru a preveni răspândirea gripei în şcoli

Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene şi Inspectoratului Școlar al Municipiului București o notă cu măsurile obligatorii pe care unitățile de învățământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi.

Conform notei, unitățile de învățământ trebuie să se asigure de următoarele:

1. Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.

2. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat și Direcției Județene de Sănătate Publică/Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

3. În cazul absenței timp de trei zile, consecutiv, a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda.

4. Realizarea dezinfecției unității de învățământ.

5. Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

6. Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. Se vor asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă:

  • Spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă etc.)
  • Spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor
  • Consumul de apă doar din surse sigure/autorizate

7. Amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale etc., pentru a preveni aglomerarea și pentru limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii.

8. Revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverință medicală.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării recomandă o colaborare strânsă între cadrele didactice și părinți în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și adoptării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate. Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București vor colabora îndeaproape cu personalul din cadrul Direcțiilor Județene de Sănătate Publică/direcției de profil a Municipiului București, în vederea limitării îmbolnăvirilor în rândul colectivității școlare.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti din cauza gripei

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti cursuri gripă şcoli
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
28 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H