9 greşeli care te împiedică să obţii un corp de vis de Sărbători

Când mersul la sală nu te ajută să obții rezultatele scontate, ar trebui să te gândești la lucrurile pe care le faci greșit. Pentru că de obicei răspunsurile sunt mai aproape decât credem.

20 dec. 2017, 04:56
9 greşeli care te împiedică să obţii un corp de vis de Sărbători

1. Excercițiile cardio prea lungi
Majoritatea crede că aceste exerciții fizice sunt eficiente pentru inimă. Dar de fapt, trebuie să-ți cunoști limitele. Sesiuni prea  lungi de cardio au efecte negative pentru sistemul cardiovascular.

2. O dietă săracă în calorii
Pentru că este foarte sănătoasă, aceasta previne îmbătrânirea inimii și problemele cardiovasculare. Conține puține grăsimi iar în  nevoie de timpul antrenamentelor corpul are nevoie de o cantitate rezonabilă de proteine, grăsimi și carbohidrați. Acestea se găsesc mai ales în somon și avocado.

3. Băuturile energizante
Aceste lichide pot face mai mult rău decât bine organismului tău, mai ales dacă le folosești în timpul sau imediat după antrenament. Explicația constă în cantitatea mare de zahăruri. Din acest motiv trebuie evitate aceste băuturi.

4. Deshidratarea
Mulți oameni preferă să nu se hidrateze în timpul antrenamentelr, ceea ce e greșit. Corpul pierde multe fluide pe parcursul activității fizice. De aceea nu-ți tortura organismul privându-l de lichide sănătoase.

5. Mâncarea în exces
Exercițiile nu reprezintă deloc un motiv pentru mâncatul peste limită. Ca să ai un corp de vis nu e nevoie doar de antrenament, dar și de o alimentație sănătoasă, lipsită de calorii inutile. Pentru că îți vs fi foarte dificil să scapi de ele mai târziu.

6. Antrenamentele și alimentația
Să mergi la sală nemâncat sau după o masă copioasă, oricare dintre ele este o idee proastă. Există riscul să nu-ți poți termina exercițiile din cauza stării tale fizice precare. Varianta ideală este să mănânci cu 2 ore înainte de antrenament.

7. Baie imediat după sport
După un antrenament intens nu este indicată baia. Pentru că ai pierdup multe fluide, crește presiunea sângelui, iar o baie fierbine îți poate da o stare de oboseală în plus.

8. Întinderile ușoare
Este indicat ca după niște exerciții solicitante să te intinzi puțin. Ca să reduci din durerile musculare de a doua zi.

9. Antrenamentele periodice
E nevoie ca ele și alimentația corectă să devină o rutină din viața ta ca să obții rezultatele dorite.