Nouă măicuțe fake care au dat zeci de țepe au fost săltate de mascați! Femeile au promis „servicii ritualice” online contra cost

Dacă vorbim despre țepe online, se pare, că la acest capitol nu mai există niciun fel de limită! Ultima „captură” a poliției eu fost nouă femei care pretindeau că sunt măicuțe și promiteau „servicii ritualice” contra cost.

03 apr. 2024, 14:50
Nouă măicuțe fake care au dat zeci de țepe au fost săltate de mascați! Femeile au promis „servicii ritualice” online contra cost
9 măicuțe fake care au dat zeci de țepe au fost săltate de mascați! Femeile au promis „servicii ritualice” online contra cost

Micuțele fake de 75 de ani care au dat zeci de țepe au fost săltate de mascați! Într-un amplu demers de investigație, autoritățile au desfășurat zece percheziții în regiunile Vrancea, Galați și Vâlcea, în cadrul un dosar de înșelăciune și fals informatic. Această operațiune a fost declanșată în urma unor acuzații ce vizează activități frauduloase legate de prezentarea falsă a unor persoane drept măicuțe, care ofereau „servicii ritualice” prin intermediul internetului. Prejudiciul estimat în această afacere depășește suma considerabilă de 250.000 de lei.

Citește și: Buni Ecaterina, una dintre bătrânelele îngrijite de măicuţe la Mănăstirea Christiana, sfaturi pentru tinerii zilelor noastre: „Tinerii ar fi bine să se căsătorească la sfatul părinților. Ei văd mai clar, pentru că au trecut prin necazuri”

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au confiscat diverse materiale relevante pentru investigație, printre care se numără carduri bancare, documente de transfer bancar, telefoane mobile, computere personale și unități de stocare a memoriei, alături de sume considerabile de bani în diverse valute: 5.880 de euro, 23.700 de lei, 90 de lire sterline, 300 de dolari și 1.000 de lei moldovenești.

Nouă persoane au fost convocate pentru audieri în legătură cu acest caz. Din acest grup, trei indivizi, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, din județele Vrancea și Galați, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune și fals informatic. Aceste măsuri reprezintă un pas semnificativ în eforturile autorităților de a contracara astfel de practici ilegale și de a proteja cetățenii de activitățile frauduloase de pe internet.

„Din cercetări a reieşit că, din luna octombrie 2023 şi până în prezent, nouă persoane, cu vârste între 18 şi 75 de ani, din judeţele Vrancea, Galaţi şi Vâlcea, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuţe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din ţară cât şi din străinătate, obţinând astfel sume importante de bani”, au precizat poliţiştii.

Citește și: Hoții nu au frică nici măcar de Dumnezeu! Cutia milei, noua mană cerească pentru păcătoșii care au uitat de Decalog