99 de lăutari, acuzaţi de înşelăciune. Printre ei se află şi fratele lui Bursuc

99 de persoane sunt vizate într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, fiind acuzate că ar fi primit indemnizații în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit unor surse, suspecții sunt lăutari.

25 feb. 2021, 22:31
99 de lăutari, acuzaţi de înşelăciune. Printre ei se află şi fratele lui Bursuc
Silvian Voicu, fratele lui Dan Bursuc

99 de lăutari, acuzaţi de înşelăciune. În acest dosar în care se fac cercetări pentru fapte de înșelăciune au fost puse în aplicare joi dimineață 99 de mandate de aducere, în București și județele Călărași și Dâmbovița.

Printre cei vizați sunt Toni Ialomițeanu, frații Cocoș și Silvian Voicu, fratele lui Bursuc, potrivit unor surse.

Citeşte şi: Motivul pentru care Diana Şoşoacă a fost eliminată din AUR: „Nu a înţeles că în Parlament trebuie respectate nişte reguli. Când faci live-uri pe Facebook de la petreceri cu lăutari, te descalifici”

99 de lăutari, acuzaţi de înşelăciune

Potrivit probelor administrate, din martie 2020 până în prezent, 99 de persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând și primind din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice. Indemnizațiile erau în cuantum de 4.500 lei/ lună .

Citeşte şi: Imagini revoltătoare! Înmormântare cu lăutari şi peste 100 de persoane la Constanţa, la trei zile după ce oraşul a ieşit din carantină

Prin aceste fapte s-a ajuns la un prejudiciu de 1.500.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, scrie Digi 24.

Descinderi la lăutarii care au falsificat acte pentru a primi bani de la stat în pandemie

Nouă percheziţii au loc, joi dimineaţă, în Bucureşti şi Călăraţi. Vizate sunt mai multe persoane suspectate că au falsificat acte pentru a primi bani de la stat în pandemie. Potrivit unor surse din anchetă, cei vizaţi sunt cântăreţi.

Descinderi la lăutarii care au falsificat acte pentru a primi bani de la stat în pandemie. Mai multe percheziţii au loc la persoane suspectate că au primit ilegal din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială sume de 4.500 de lei lunar, reprezentând indemnizaţii de sprijin în contextul pandemiei de COVID-19.

Astăzi, 21.01.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare  8 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, un mandat de perchezitie domiciliară in judeţul Călăraşi şi 12 mandate de aducere, într-un dosar privind fapte de înşelăciune”, anunţă Poliţia Capitalei.