Motivul pentru care Diana Şoşoacă a fost eliminată din AUR: „Nu a înţeles că în Parlament trebuie respectate nişte reguli. Când faci live-uri pe Facebook de la petreceri cu lăutari, te descalifici”

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost exclusă din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), potrivit unor surse politice. Avocata nu a comentat, dar colegii de partid au confirmat.

10 feb. 2021, 19:21
Motivul pentru care Diana Şoşoacă a fost eliminată din AUR: „Nu a înţeles că în Parlament trebuie respectate nişte reguli. Când faci live-uri pe Facebook de la petreceri cu lăutari, te descalifici”

Motivul oficial al excluderii Dianei Şoşoacă din partidul AUR a fost explicat miercuri, la România TV, de către fostul coleg Dan Tănasă, care a spus că senatoarea nu a respectat statutul de parlamentar şi nici fluxul de comunicare în cadrul grupului parlamentar.

„Doamna Sosoaca era membru AUR, pentru ca formal trebuia sa se inscrie pe liste ca sa poata candida. Sigur, ea a venit din partea partidului Neamul Romanesc. Doamna Sosoaca, prin atitudinea pe care a avut-o, s-a autoexclus. Dansa nu a inteles ca, odata intrata in Parlament, trebuie sa respecte un flux de comunicare si niste reguli în cadrul grupului parlamentar AUR, pe care nu a vrut sa le respecte.

Domnul Tîrziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizia luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român.

Motivul excluderii Dianei Şoşoacă din partidul AUR

Noi am fost foarte rabdatori, in conditiile atacurilor absolut halucinante ale domnului Ninel Peia, din partidul Neamul Romanesc. Doamna Sosoaca nu a inteles ca trebuie sa respecte statutul de parlamentar si de parlamentar AUR. Cand faci live-uri pe Facebook de la petreceri de lautari, te descalifici.

Doamnei Sosoaca i s-a comunicat in repetate randuri ca are anumite gesturi si declaratii care nu sunt compatibile cu statutul de parlamentar AUR. Deci stia foarte bine, nu e nicio surpriza.”, a declarat Dan Tănasă la Romania TV.

Citeşte şi: Florin Cîţu recunoaşte că A MINŢIT în campania electorală: „Nu scrie nimic în programul de guvernare despre punctul de pensie. Cred că era în programul electoral”