Tânăra care a aruncat de la etaj o fetiţă, la un centru social, cercetată pentru tentativă de omor

Tânăra de 23 de ani suspectată că a aruncat de la etajul unui centru social din Câmpulung un copil cu handicap şi nedeplasabil este cercetată penal pentru tentativă de omor, ea fiind internată într-un spital de psihiatrie, în condiţiile în care are schizofrenie, retard şi tulburare de personalitate.
Iulian Tudor
27 nov. 2013, 14:01
Tânăra care a aruncat de la etaj o fetiţă, la un centru social, cercetată pentru tentativă de omor

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu, anchetatorii au deschis dosar de cercetare penală pe numele tinerei de 23 de ani suspectată că a împins un copil cu handicap de la primul etaj al Complexului de servicii sociale pentru copii cu dizabilităţi din Câmpulung Muscel. Ea este cercetată pentru tentativă de omor, iar dosarul a fost preluat de către Parchetul Tribunalului Argeş, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Femeia care şi-a aruncat copilul de pe PODUL GRANT a mai încercat de două ori să-l ucidă

Între timp, tânăra a fost luată din centrul social în care era instituţionalizată de cinci ani şi a fost internată la Spitalul de Psihiatrie din Vedea, în condiţiile în care suferă de schizofrenie, retard şi tulburare dizarmonică de personalitate, a declarat, miercuri, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, Adrian Macovei. De altfel, fata mai fusese internată în acest spital timp de o lună, între 15 octombrie şi 19 noiembrie, dată la care revenise în centrul social de la Câmpulung.

Pe de altă parte, fetiţa de 9 ani aruncată de la etaj de către tânără şi care iniţial a fost dusă cu maşina unui angajat al centrului la spitalul din Câmpulung, de unde a fost trimisă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, este internată la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală.

Potrivit directorului DGASPC Argeş, în urma investigaţiilor făcute marţi seară la „Bagdasar Arseni” şi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti s-a stabilit că fetiţa nu are nicio fractură, nici leziuni interne, şi a suferit doar o rană ca cap, leziune care a fost suturată.

„A avut noroc că a căzut între două maşini, ceea ce a atenuat impactul”, a afirmat directorul DGASPC Argeş.

El a mai spus că primele constatări ale comisiei de anchetă constituite în acest caz sunt că incidentul de la Complexul de Servicii Sociale pentru copii cu dizabilităţi din Câmpulung Muscel s-a produs marţi în jurul orei 13.30, în pauza de masă.

Conform declaraţiilor angajaţilor centrului, educatoarea şi infirmiera au coborât cu ceilalţi copii la sala de mese care este situată la parterul clădirii, iar fetiţa de 9 ani, care nu se poate deplasa şi care are un regim alimentar special, a rămas singură în sala de activităţi a centrului, în timp ce tânăra de 23 de ani a rămas în camera ei, spunând că nu merge la masă fiindcă îi este somn. Angajaţii centrului spun că infirmiera a coborât la bucătărie pentru a lua porţia de hrană a fetiţei de 9 ani, iar în timp ce se afla la bucătărie tânăra de 23 de ani a intrat în sala de mese şi a împins-o peste fereastră pe fetiţă.

„Acestea sunt primele declaraţii. Vom face o anchetă amănunţită ca să vedem ce s-a întâmplat acolo”, a adăugat directorul DGASPC Argeş.

Fetiţa de 9 ani care a fost aruncată de la etaj era internată de o lună şi jumătate în centrul din Câmpulung, ea suferind de tetrapareză spastică.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vremea face ravagii în România. Ploi torențiale, grindină și inundații. Iată care sunt zonele vizate
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
S-a rezolvat o mare enigmă a României. Ce se află în celebrul tunel din munți
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'