ROMÂNIA ARE SUFLET. Florina, îngerul care suferă boala oaselor de sticlă. S-o ajutăm să ducă o viaţă mai bună

Se numeşte Florina Sali, are 12 ani şi suferă încă de la naştere de boala oaselor de sticlă. Universul ei este alcătuit din suferinţă, sărăcie, uneori foame şi frig. Cu toate acestea, iubeşte şcoala şi speră că o va ajuta să aibă o viaţă mai bună. Florina Sali este unul dintre motivele pentru care România TV a demarat o nouă etapă a campaniei "România are suflet", dedicată de această dată copiilor care vor să înveţe, în ciuda tuturor problemelor.

RomaniaTV.net
06 dec. 2013, 09:02
ROMÂNIA ARE SUFLET. Florina, îngerul care suferă boala oaselor de sticlă. S-o ajutăm să ducă o viaţă mai bună

O mamă care o îngrijeşte, o unică păpuşă cu care să se joace şi şcoala. Asta e tot ce are Florina Sali, elevă în clasa a III-a, în oraşul Olteniţa. Lista cu ce NU are Florina este mult mai lungă. În primul rând nu are sănătate. Ea suferă de boala oaselor de sticlă şi chiar şi o lovitură uşoară îi provoacă o fractură care nu se mai vindecă niciodată. De asemenea, nu are un tată alături.

Florina s-a născut într-o familie de romi spoitori, însă pentru că tatăl nu a vrut să trăiască lângă un copil cu probleme ea a rămas numai cu mama. „Aşa cum este, este a mea. Vreau să mor cu ea în braţe, e copilul meu”, spune mama fetiţei. Nici bani nu sunt în casa Florinei.

Mama curăţă două scări de bloc şi adună sticle pe care le vinde, însă de un serviciu de la 8 la 16 nu se pune problema, pentru că n-ar mai avea cine să-i poarte de grijă Florinei. Dacă nu sunt bani nu sunt nici lemne, iar frigul îi provoacă Florinei dureri în oase. Până la vârsta de 9 ani, Florina nu a văzut altceva decât propria casă şi uliţa pe care locuieşte.

Citeşte şi ROMÂNIA ARE SUFLET. Ajută-ne să construim PRIMA CLINICĂ DE RECUPERARE ONCOLOGICĂ din România

Şcoala a adus mai multe lucruri bune în viaţa Florinei, copii care să-i ţină de urât, locuri noi, lucruri interesante de învăţat. Apoi, un scaun cu rotile. La câte îi lipsesc, Florina îşi doreşte foarte puţine: un televizor şi încă vreo câteva lucruri, precum papuci, jucării şi laptop. Mama îşi doreşte numai sănătate pentru fiica ei.

Cei care doresc să o ajute pe Florina o pot face donând bani în contul RO39BTRLRONCRT0235303301, deschis în lei.