CHELSEA – STEAUA 1-0, continuă seria neagră. Steaua părăseşte Liga Campionilor fără victorie

CHELSEA - STEAUA 1-0. În ultimul meci din grupa E a Ligii Campionilor, Steaua a pierdut la limită la Londra, în faţa lui Chelsea, scor 0-1. Roş-albaştrii au devenit astfel deţinătorii unui record negativ în această competiţie, 23 de meciuri consecutive fără victorie.

11 dec. 2013, 09:15
CHELSEA – STEAUA 1-0, continuă seria neagră. Steaua părăseşte Liga Campionilor fără victorie

CHELSEA – STEAUA 1-0. Eliminată din cupele europene încă de acum două săptămâni, după remiza cu Schalke, Steaua nu a părut să mai creadă că poate da lovitura pe Stamford Bridge, chiar dacă o eventuală victorie ar fi fost doar una de palmares.

Şi, chiar dacă ar fi vrut să o surprindă cumva pe Chelsea, roş-albaştrii nu au putut face acest lucru, elevii lui Jose Mourinho punându-i la colţ încă din startul disputei şi înghesuindu-i în propriul careu. Statistica primelor 10 minute, când Chelsea a avut cinci cornere, este evidentă.

De altfel Chelsea nu a slăbit ritmul până când a trecut în avantaj pe tabelă, chgiar în minutul 10. La cornerul executat de Willian în careul mic Georgievski a încercat să-i ia faţa lui Demba Ba, însă nu a făcut decât să trimită mingea în poarta lui Tătăturşanu, la fel cum făcuse şi în partida tur cu Chelsea, jucată pe Arena Naţională.

În ofensivă Steaua nu prea a contat şi, la fel ca Jose Mourinho, Laurenţiu Reghecampf s-a gândit mai mult la jocurile pe care le are de disputat în campionat. Sâmbătă, Steaua va juca la Piatra Neamţ, iar apoi urmează „dubla” cu liderul Astra Giurgiu, în 18 şi 21 decembrie, meciuri extrem de importante dacă ţinem seama că roş-albaştrii sunt pe locul 3 în Liga I, la şase puncte de Astra.

După înfrângerea de la Londra s-au scurs astfel 23 de meciuri consecutive fără victorie pentru Steaua, record absolut în Liga Campionilor.

CHELSEA-STEAUA: Reacţie arogantă a lui Mihai Stoica

CHELSEA-STEAUA 1-0. Steaua a devenit lider solitar în clasamentul celor mai multe meciuri fără succes în UEFA Champions League, după partida cu Chelsea (0-1), de pe Stamford Bridge, cu 23 de partide în care nu a cunoscut victoria, depășind-o pe Spartak Moscova, cu 22 de partide.

Cu toate acestea, managerul general al Stelei consideră că această contraperformanță este de preferat faptului de a nu juca deloc în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.„Toată lumea se întrece să reliefeze contraperformanța Stelei, de 23 de meciuri fără victorie, dar e mai grav să nu joci deloc în competiția asta”, a spus Mihai Stoica, în direct la Digi Sport.

Managerul roș-albaștrilor a explicat de ce nu au fost folosiți Tănase și Adi Popa în partida de la Londra. „Tănase nu a fost folosit pentru că trebuie să rezolve problema de la Piatra Neamț, iar Adi Popa este ușor accidentat. Dar e prima dată când joacă în aceeași echipă Iancu și Stancu”, a subliniat MM Stoica.

Mihai Stoica regretă că Steaua a încheiat pe ultimul loc al grupei și recunoaște că se aștepta la mai mult din partea echipei roș-albastre. „Ne așteptam la mai mult, dar am pierdut patru puncte nemeritat. Mă refer la cele cu Basel în ultimul minut și la meciul cu Schalke de pe teren propriu, când am avut un penalty clar. Chelsea a acordat importanță maximă competiției, a jucat cu doar doi fotbaliști care nu sunt titulari obișnuiți”, a mai spus managerul Stelei.

CHELSEA-STEAUA 1-0. Campioana României, Steaua Bucureşti, a fost învinsă, miercuri, în deplasare, de echipa engleză Chelsea Londra, într-un meci contând pentru ultima etapă a grupei E a Ligii Campionilor.

REGHECAMPF nu uită de duşmani după CHELSEA – STEAUA 1-0

Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, este mulţumit de jocul echipei sale de la Londra, chiar dacă gazdele s-au impus, 1-0.

„Am făcut iar un joc bun, dar nu am cîştigat. Oricum, este o experienţă bună, am acumulat experienţă din acest sezon de Champions League.

Am avut cîteva şanse de a înscrie, spun aici şi de cea a lui Iancu singur cu portarul. Sîntem pe un drum bun, atît Stanciu cît şi Iancu au jucat bine. E important ca de la fiecare partidă să învăţăm ceva.

Mergem la Piatra Neamţ după toate cele 3 puncte. Văd că oamenii nu mai consideră Steaua favorită la titlu. Asta e bine pentru noi.

Trebuie să ştie că în acest mod ne ambiţionează”, a spus Laurenţiu Reghecampf la finalul partidei la DigiSport.


Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul partidei.

Min. 90+1 Şut Gabi Iancu de la 20 de metri, pe centrul porţii, Schwarzer reţine.

Min. 90 Patru minute de prelungire.

Min. 87 Demba Ba reia balonul în plasă, dar este semnalizat în ofsaid.

Min. 87 Ocazie Chelsea! Demba Ba este pe punctul de a relua din apropiere spre poarta noastră, din pasa lui Schurrle, dar fundaşii noştri resping în corner.

Min. 78 Latovlevici primeşte cartonaş galben, pentru un fault asupra lui Willian.

Min. 75 Şut Eden Hazard de la 20 de metri, peste poarta lui Tătăruşanu.

Min. 73 Primul şut pe poartă al Stelei, în această repriză. Piovaccari a reluat, însă Schwarzer a prins.

Min. 71 Ultima schimbare la Steaua, Piovaccari în locul lui Kapetanos.

Min. 71 Chelsea are şansa de 2-0! Schurrle, intrat în locul lui Oscar, pătrunde periculos pe stânga, şutează pe jos, Tătăruşanu respinge la Eden Hazard, care reia cu capul peste transversală.

Min. 64 A doua schimbare la Steaua, Leandro Tatu i-a luat locul lui Pintilii.

Min. 64 Şut Gabi Iancu din afara careului, peste transversală.

Min. 61 Prima schimbare la Steaua, Prepeliţă a intrat în locul lui Nicuşor Stanciu.

Min. 60 Pintilii trage de la 25 de metri, pe lângă poarta lui Schwarzer.

Min. 57 Raportul posesiei este 63%-37% pentru Chelsea, iar al şuturilor pe poartă 5-2 pentru londonezi.

Min. 53 Ratare uriaşă a lui Demba Ba, care reia peste bară din 5 metri, din centrarea lui Willian.

Min. 51 Georgievski s-a accidentat în urma unui duel cu Ashley Cole, însă fundaşul nostru primeşte catonaş galben, ca urmare a intrării violente la jucătorul englez.

Min. 48 Ivanovic vede cartonaşul galben, pentru un fault asupra lui Pintilii.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 45 Acţiune susţinută de atac a lui Chelsea, finalizată de Lampard, cu un nou şut pe lângă poartă.

Min. 40 Şut Ashley Cole, prinde Tătăruşanu.

Min. 38 Învălmăşeală în careul nostru, Tătăruşanu respinge un balon care era pe punctul de a fi reluat din foarfecă spre poarta noastră, de Demba Ba.

Min. 37 Şut puternic al lui Lampard, din afara careului, puţin peste poarta noastră.

Min. 36 Kapetanos trage de la aproape 30 de metri, pe lângă poartă.

Min. 31 Steaua se apropie, în sfârşit, din nou de poarta lui Chelsea. A fost o acţiune frumoasă, finalizată cu un şut al lui Stanciu, din afara careului, blocat însă de Lampard.

Min. 28 Willian execută cornerul, Lampard şutează din vole, peste poartă.

Min. 27 Şut Branislav Ivanovic, pe centrul porţii, Tătăruşanu respinge în corner. Este a noua lovitură de colţ pentru londonezi!

Min. 24 Pintilii trage de la 30 de metri, mult peste poarta lui Schwarzer.

Min. 20 Jon Obi Mikel vede primul cartonaş galben al meciului, după un fault asupra lui Iancu.

Min. 17 Lovitură liberă pentru Chelsea, şut Ivanovic, prinde Tătăruşanu.

Georgievski a marcat un autogol şi în meciul tur cu Chelsea, la scorul de 1-0 pentru londonezi.

Min. 13 Uriaşă ocazie a Stelei! Gabi Iancu scapă singur cu portarul Schwarzer, dar trage pe lângă poartă!

Min. 10 Chelsea a marcat în urma celui de-al cincilea corner! Willian a executat lovitura de colţ, iar Georgievski a marcat în poarta proprie, din faţa lui Demba Ba. Chelsea – Steaua 1-0!

Min. 6 Chelsea a avut deja trei cornere. Steaua nu a trecut de jumătatea terenului.

Min. 4 Prima mare ocazie a meciului! Oscar a şutat de la 20 de metri, puţin pe lângă poarta noastră.

Min. 3 În urma loviturii de colţ David Luiz reia pe lângă poarta noastră.

Min. 2 Branislav Ivanovic obţine primul corner al meciului, pentru Chelsea.

Min. 1 A început partida Chelsea – Steaua.

CHELSEA – STEAUA. Bilanţul Stelei în cele 17 confruntări cu echipele engleze, în cupele europene, este de 5 victorii, 4 egaluri şi 8 înfrângeri. În deplasare roş-albaştrii nu au câştigat niciun meci, remizând de două ori şi pierzând şase întâlniri.

Componenţa formaţiilor:
Chelsea: Schwarzer – Ivanovic, David Luiz, Terry, Ashley Cole – Jon Obi Mikel – Willian, Oscar, Lampard, Hazard – Demba Ba. Antrenor: Jose Mourinho.

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukała, Gardoş, Latovlevici – Pintilii – Chipciu, Iancu, N. Stanciu, Pîrvulescu – Kapetanos. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

CHELSEA – STEAUA. Campioana României îşi încheie în această seară, la Londra, parcursul în sezonul 2012/2013 al cupelor europene, cele trei puncte adunate până acum în grupa E a Ligii Campionilor fiindu-le insuficiente pentru a mai spera la primăvara europeană.

Mai grav este că un eşec sau un egal pe Stamford Bridge i-ar face pe roş-albaştrii să devină deţinătorii unui record trist de cel mai mare număr de meciuri fără victorie în grupele Ligii Campionilor, în momentul de faţă ei fiind la egalitate cu Spartak Moscova, cu 22 de partide.

Citeşte şi CHELSEA-STEAUA: Încurajări de la Chiricheş pe Stamford Bridge

Jose Mourinho a anunţat deja că va proteja mai mulţi titulari în partida cu Steaua, însă chiar şi aşa trupei lui Reghecampf îi va fi foarte greu, în condiţiile în care nici în Liga I nu mai găseşte drumul spre victorie de mai bine de o lună şi jumătate.

CHELSEA – STEAUA. Jose Mourinho va folosi rezervele împotriva Stelei

Pariorii nu dau nicio şansă campioanei României şi mai toate casele oferă 1,20 pentru victoria lui Chelsea, în timp ce cota la victorie a Stelei este una uriaşă, 13,29 la PublicBet, 14 la Stanleybet sau 15 la SuperBet. De altfel, între toate meciurile de fotbal aflate miercuri în oferta caselor de pariuri, Steaua are cele mai mici şanse la victorie.

CHELSEA-STEAUA: Totul despre meciul reabilitării roş-albaştrilor. LIVE, ORA 21.45 DIGI SPORT, DOLCE SPORT

Meciul Chelsea – Steaua va fi arbitrat de italianul Gianluca Rocchi, care a mai arbitrat-o o dată pe Steaua în cupele europene, pe 1 octombrie 2009, în deplasare cu Twente Enschede (0-0), în grupele Europa League, ediţia 2009-2010.

Italianul s-a aflat la centru şi la un meci amical câştigat de România la limită, cu 1-0, în deplasare cu San Marino, în data de 10 august 2011, precum şi la un meci dintre Wolfsburg şi Rapid Bucureşti (1-0), din primul tur al Cupei UEFA, în 18 septembrie 2008.

Gianluca Rocchi a oficiat şi la două meciuri jucate de Chelsea, 3-0 cu Valencia în 2011 (Liga Campionilor) şi 3-1 cu Rubin Kazan anul acesta (Europa League), ambele pe Stamford Bridge.

Meciul Chelsea – Steaua se va disputa de la ora 21.45, va fi transmis în direct de DigiSport şi DolceSport şi va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe România TV.