Omul PNL din Guvernul Boc a plecat la UNPR

Până mai ieri, USL se putea lăuda că are un om la guvernare: secretarul de stat Radu Roatiş. Timp de un an şi jumătate, liberalul Roatiş a avut ocazia să stea, ca membru al unui partid de Opoziţie, la masa deciziilor din Guvern, faţă-n faţă cu Emil Boc sau cu Elena Udrea. La sfârşitul anului trecut, el s-a dus, însă, la partidul ministrului Gabriel Oprea.
ionut.dumitrescu
20 ian. 2012, 12:11
Omul PNL din Guvernul Boc a plecat la UNPR

Radu Roatiş, preşedintele Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare, a făcut la sfârşitul anului pasul de la PNL la UNPR. El a fost, vreme de un an şi jumătate, singurul membru al unui partid de opoziţie instalat într-un scaun atât de înalt în administraţia centrală. Preşedintele ANSVSA are rang de secretar de stat şi este subordonat direct primului ministru.

Astăzi, prin decizia mea liber consimţită, sunt membru al Uniunii Naţionale Pentru Progresul României (UNPR). Într-o uniune pot face parte şi liber-profesionişti şi artişti şi tehnocraţi, foarte multă lume care crede că sub o anume cupolă, sub o anumită umbrelă”, a declarat Radu Roatiş pentru RTV.NET. Deşi în PNL a fost membru al filialei Mureş, la UNPR va activa în Bucureşti.

Dat afară de Boc, angajat tot de Boc

Radu Roatiş fusese numit în fruntea ANSVSA în mai 2007, în timpul guvernării Tăriceanu şi eliberat din funcţie de Emil Boc în februarie 2009 când a fost instalat guvernul PDL-UDMR-UNPR. În locul său a fost pus la vremea respectivă pedelistul Marian Zlotea, tot printr-o decizie a premierului.

După demiterea sa, Roatiş a dat Guvernul în judecată, iar instanţa Curţii Supreme i-a dat câştig de cauză, Emil Boc fiind nevoit în vara lui 2010 să îl repună în funcţie şi în acelaşi timp să îl demită pe Marian Zlotea.

Roatiş este de profesie medic veterinar. El a avansat încet, dar sigur, în sistem. Între 1991-1999 a fost medic veterinar şef la CSV Deda (o localitate din Judeţul Mureş), din 1995 până în 2005 medic veterinar concesionar (tot la CSV DEDA), în 2005 consilier superior DSVA Mureş, iar în 2006 – şef Birou Inspecţie şi control DSVSA Mureş.

Spre deosebire de el, predecesorul său, Marian Zlotea nu avea specializare în domeniul medicinei veterinare, fiind licenţiat în economie la Universitatea de Petrol şi Gaze – Ploieşti, specializarea Comerţ Servicii.

Chiar dacă Boc îl dăduse afară în 2009, Roatiş susţine că după revenirea sa la conducerea instituţiei relaţia cu premierul a devenit una bună.

Repunerea mea în drepturi de preşedinte al Autorităţii a fost una corectă, corect aplicată de către premierul României, nu am avut absolut nici o problemă de nici un fel. Targetul meu a fost conduita profesională”, a precizat Rotiş.

Ţinteşte un loc de europarlamentar progresist

Solicitat să comenteze motivele plecării sale din PNL şi înscrierea în UNPR, şeful ANSVSA a evitat un răspuns ferm. El a precizat, însă, că are o relaţie foarte bună cu ministrul Gabriel Oprea şi că intenţionează să candideze pentru un post de europarlamentar.

Ideile mele şi dorinţa mea, dat fiind faptul că lucrez foarte mult pe relaţia europeană, sunt de a-mi consolida şi a-mi aşeza strategia în vederea participării la confruntările pentru viitorii parlamentari europeni. Da, iau în calcul şi îmi doresc acest lucru”, a declarat Roatiş pentru RTV.NET.

 

 

DailyBusiness
Știi care este ”vampirul” energetic din casa ta? Te usucă la factura de curent!
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Șoc uriaș pentru o elevă din Iași care luase 4,4 la română la BAC. Nota uriașă primită după contestație
Capital.ro
Anunț trist despre Ion Iliescu. Nina Iliescu a suferit o pierdere imensă
Playtech.ro
Diferenţa dintre blocurile din Bucureşti cu bulina roşie şi cele cu semnul „U”. Care sunt într-un pericol mai mare în cazul unui cutremur semnificativ
DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Adevarul
Artificiile statului pentru plata unor bugetari de lux: angajați cu leafă la mai multe ministere și indemnizații în multiple Consilii de Administraţie
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Ceaușescu și mâncarea preferată. Ce i se punea dictatorului pe masă
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Dani Oţil a dat de belea! Cafeneaua de fițe din Herăstrău l-a costat scump: afacerea i s-a scufundat, iar datoriile îl
Playsport.ro
Amendă de 1.600 de lei și suspendarea permisului pentru o greșeală banală în trafic. Mare atenție la...
Capital.ro
Românii trebuie să achite banii către stat. Declarația, obligatorie în fiecare lună. Amendă pentru lipsa acesteia
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări