Ce le transmite preşedintele protestatarilor

După 12 zile de proteste, în care nu a suflat nici o vorbă despre demersul miilor de români ieşiţi în stradă, preşedintele Traian Băsescu a ieşit în sfârşit, în a 13-a zi, cu un mesaj pentru aceştia.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 18:35
Ce le transmite preşedintele protestatarilor

„Mă adresez românilor pentru că manifestările din ultima vreme, scandările din stradă, mesajele de pe mijloacele electronice mi-au creat o impresie că pentru o parte din români s-a creat o ruptură între preşedinte şi o parte din naţiune, s-a creat impresia falsă că preşedintele nu-i mai reprezintă pe români în relaţiile cu instituţiile statului”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu le-a transmis românilor că trebuie să înţeleagă că îi este extrem de clară situaţia în care ei se află şi că este clar că prima sa obligaţie este aceea de a „restabili legătura de încredere” între el şi „acea parte a naţiunii care şi-a pierdut încrederea”.

„Îndemnul meu pentru oamenii politici este prudenţă. Îndemnul meu pentru români e solidaritate, pentru că nimeni nu poate scăpa de criză individual. (…) Din criză ori ieşim toţi, dar numai odată cu ţara. Nu există loc în ţara asta în care să fugim de criză. Ori scoateam ţara şi ieşim noi toţi, ori, salvări din criza grea în care se află Europa şi lumea nu există”, a declarat şeful statului.

El a subliniat că există un orizont, că se ştie ce este de făcut şi că există şi resursele pentru a trece prin criză cu pagube minime, România fiind pregătită mai bine decît în 2009, fiind nevoie însă doar de responsabilitate.

Băsescu a apreciat că, datorită eforturilor populaţiei, România a ieşit din recesiune. „Aş spune că suntem acolo unde trebuie. Suntem acolo unde trebuie pentru că, în primul rând datorită eforturilor populaţiei, România a ieşit din recesiune”, a spus preşedintele.

Nu în ultimul rând, şeful statului a apreciat că, în ultima vreme, societatea civilă „s-a retras în cochilie”, însă ar trebui să revină în viaţa socială, altfel locul ei va fi luat de „neaveniţi”.

„Este timpul să revină, pentru că altfel locul ei va fi ocupat de foarte mulţi neaveniţi care se vor revendica a fi reprezentanţii societăţii civile. (…) S-a retras şi nu vrea să se mai implice în viaţa socială şi politică. Este un apel la revenirea societăţii civile de bună calitate în prim-planul vieţii politice şi sociale”, a încheiat Băsescu.