Sechestru pe palatele romilor din Târgu Jiu, pentru neplata impozitelor la stat

Palatele impunătoare şi bolizii cu sute de cai putere se ţin cu datorii la stat. Mai multe familii de romi din Târgu Jiu s-au trezit cu sechestru pe maşini şi case pentru că nu şi-au mai plătit impozitele. Au de dat statului sute de mii de lei.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 13:34
Sechestru pe palatele romilor din Târgu Jiu, pentru neplata impozitelor la stat

Nu muncesc, dar au palate, maşini scumpe şi alte bogăţii. Pentru tot ce deţin nu plătesc statului mai nimic. Aşa au ajuns numeroase familii de romi din Târgu Jiu la datorii greu de închipuit pentru un om obişnuit.

Romii din cartierul Meteor au datorii de peste 700.000 de lei, iar recordul e deţinut de o persoană cu aproape 20.000 de lei, taxe neplătite de ani de zile. Autorităţile au pus sechestru şi pe imobile, dar niciodată nu se găsesc cumpărători pentru palatele romilor.

Romii reuşesc să ocolească legea chiar şi cu averile sub sechestru.

„Nu ni se permite accesul, iar atunci când suntem lăsaţi nu putem ridica bunurile respective pentru simplul fapt că aceşti contribuabili, în momentele respective, îşi iau angajamentul că îşi achită impozitele în următoarea perioadă„, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

Vestea că romii fac avere din neplata taxelor şi impozitelor îi nemulţumeşte pe cei care sunt cu dările la zi.

Unul din palatele romilor a fost scos la vânzare acum mai bine de un an şi nici acum nu are cumpărător. Astfel, locatarii scapă de evacuare şi adună în continuare datorii.