Senatorul Sorin Ilieşiu este dorit de PSD, după ce a fost exclus din PNL

Preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat miercuri că a discutat cu senatorul Sorin Ilieşiu, exclus din PNL şi că îl aşteaptă să ia o decizie, fiind binevenit în rândurile social democraţilor.

26 feb. 2014, 10:53
Senatorul Sorin Ilieşiu este dorit de PSD, după ce a fost exclus din PNL

Liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat miercuri că şi-ar dori ca Sorin Ilieşiu, senatorul exclus din rândurile Partidului Naţional Liberal, să treacă în tabăra social-democraţilor.

Îmi doresc să rămână în USL. Decizia este a dânsului. Este un om deosebit. (…) cred că face onoare Sibiului. Este o personalitate a culturii pe care trebuie să o apreciem la adevărata valoare. Îmi pare rău că foştii parteneri din USL, peneliştii, au renunţat la un om de valoarea lui. Şi o să port o discuţie. Mi-l doresc să rămână undeva foarte aproape. Am avut discuţii telefonice. (…) Dânsul va decide„, a spus Ioan Cindrea, pentru Agerpres.

Senatorul Sorin Ilieşiu a fost exclus din partid în urma votului exprimat în timpul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL. În favoarea excluderii acestuia din partid s-au exprimat 167 de liberali, 19 voturi au fost împotrivă, iar nouă liberali s-au abţinut.

Citeşte şi Senatorul Sorin Ilieşiu: Încă nu am demisionat din PNL, pentru că nu am dormit toată noaptea

Sorin Ilieşiu a precizat că, înainte de exprimarea votului, a luat cuvântul pentru a propune organizarea unui Congres Extraordinar al PNL şi ca actualul preşedinte al partidului, Crin Antonescu, „să facă un pas înapoi” astfel încât conducerea PNL să fie preluată, interimar, de către senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

În ce priveşte viitorul său ca senator, Sorin Ilieşiu a precizat că încă nu a luat o decizie dacă va rămâne independent, afiliat vreunui grup parlamentar sau dacă va intra într-un alt partid.

Deocamdată mă gândesc. E o decizie foarte grea şi îmi las răgaz câteva zile„, a conchis acesta.

Senatorul Ilieşiu declarase luni că doreşte să rămână în USL.

Calificat drept „nătărău” de preşedintele PNL şi al Senatului, Crin Antonescu, care a propus excluderea lui din PNL, catalogat „dandana” de senatorul Partidului Democrat Liberal (PDL), fostul ministru Ion Ariton, opozantul lui din campania electorală şi coleg de colegiu la Sibiu, Ilieşiu este acum caracterizat ca un „om de valoare” de PSD.

Sorin Ilieşiu a intrat în conflict cu foştii colegi liberali de la Sibiu când a dorit sprijin pentru a candida la europarlamentare şi a fost refuzat. PNL Sibiu a spus clar că îşi doreşte ca un sibian să candideze la europarlamentare, ştiut fiind faptul că Sorin Ilieşiu a fost impus pe listă de conducerea centrală a PNL.

Citeşte şi Sorin Ilieşiu: Vreau să rămân în USL