Băsescu, către romi: Am fost singurul şef de stat care a participat la summitul de la Bruxelles

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, vineri, la Bruxelles, în mijlocul mai multor reprezentanţi ai comunităţilor rome din Uniunea Europeană, care au participat la summitul european consacrat minorităţii roma.

RomaniaTV.net
04 apr. 2014, 10:31
Băsescu, către romi: Am fost singurul şef de stat care a participat la summitul de la Bruxelles

Cu acest prilej, şeful statului le-a spus acestora că este singurul preşedinte care a venit la acest eveniment, deşi au fost invitaţi toţi şefii statelor membre UE.

‘Ieri, la întâlnirea cu ţările africane, au fost toţi, dar azi nu au mai putut rămâne, măcar la primul panel’, a spus preşedintele.

El a discutat apoi cu reprezentanţii romilor, care s-au arătat încântaţi că l-au întâlnit pe preşedinte şi s-au folosit apoi de prilej să-i adreseze acestuia o serie de întrebări.

Traian Băsescu le-a vorbit celor prezenţi despre problema limitării dreptului la libera circulaţie. ‘Este o problemă, pentru că nu mă poţi obliga să limitez dreptul la libera circulaţie’, a arătat preşedintele care a reafirmat în context că problema comunităţii rome este una europeană.

Şeful statului a schimbat câteva impresii şi cu primarul Craiovei, Olguţa Lia Vasilescu.

Summitul consacrat romilor, desfăşurat vineri la Bruxelles, a reunit politicieni şi lideri locali şi naţionali din Uniunea Europeană. Acesta a fost primul summit al UE consacrat romilor de la instituirea, în 2011, de către Comisie a cadrului UE pentru strategiile naţionale de integrare a romilor.