Vladimir Putin câştigă mai puţin decât consilierii săi şi majoritatea membrilor guvernului rus

Preşedintele rus Vladimir Putin a încasat în anul 2013 venituri mai mici decât cele ale premierului său, Dmitri Medvedev, ale consilierilor Kremlinului şi majorităţii miniştrilor, relatează AFP, care a consultat declaraţiile de avere ale responsabililor ruşi publicate vineri, potrivit Agerpres.
Romania TV
11 apr. 2014, 18:38
Vladimir Putin câştigă mai puţin decât consilierii săi şi majoritatea membrilor guvernului rus

Conform acestor declaraţii, Putin a avut anul trecut venituri de 3,7 milioane de ruble (echivalentul a 74.000 de euro), mai puţin decât în anul 2012. El deţine un apartament de 77 de metri pătraţi, un teren de 1.500 de metri pătraţi, un garaj de 18 metri pătraţi şi trei autoturisme.

Premierul Medvedev a avut în acelaşi an venituri de 4,3 milioane de ruble (85.000 de euro) şi este proprietarul unui apartament de 368 de metri pătraţi şi al unui teren de 4.700 de metri pătraţi.

Se observă că liderul rus, care susţine că are un stil de viaţă modest, are venituri mai mici decât cele ale tuturor consilierilor săi. De exemplu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a încasat 9,2 milioane de ruble (185.000 de euro).

Cât despre membrii guvernului, numai trei au veniturile sub cele ale lui Putin, respectiv miniştrii agriculturii, telecomunicaţiilor şi mediului.

Dar în executivul de la Moscova se regăsesc şi persoane cu venituri substanţiale, cum este Mihail Abizov, cel care veghează la transparenţa activităţii guvernului şi a încasat anul trecut, datorită afacerilor în care este implicat, 282 de milioane de ruble (5,7 milioane de euro). Acesta îl devansează pe vicepremierul Igor Şuvalov, renumit pentru averea sa şi care anul trecut critica regulile tot mai stricte de conduită şi de transparenţă impuse funcţionarilor publici, afirmând atunci că astfel de norme devin ‘periculoase’. Şuvalov a fost cu doi ani în urmă protagonistul unui scandal privind presupuse conflicte de interese, după ce mass-media a dezvăluit că a investit în companii strategice, precum Gazprom. Ulterior el a decis să-şi repatrieze în Rusia active înregistrate în Insulele Virgine.

Alţi miniştri cu venituri importante sunt cel al economiei, Alexei Uliukaev, cu 80,4 milioane de ruble (1,6 milioane de euro) şi cel al finanţelor, Anton Siluanov, cu 39 de milioane de ruble (788.000 de euro). Cât despre şeful diplomaţiei, Serghei Lavrov, potrivit declaraţiei sale de avere el a încasat anul trecut numai 4,7 milioane de ruble (95.000 de euro).

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Boala aparent banală care duce la infarct sau AVC. Mulți români o ignoră, fără să știe la ce riscuri se expun
Capital.ro
VESTEA CEA MARE pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Decizie uriașă pentru toți cei care stau la bloc
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Guvernul oferă mai puțini bani acestor pensionari!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Ce meserie practică fosta iubită a lui Vlad Pascu. Se dezbracă pentru bani
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Andreea Bălan recunoaște că despărțirea de Victor Cornea nu este ușoară: „El nu se întoarce, asta este diferența”. Cât de greu îi este când sportivul pleacă în turneu: „Dorul este mare”
Cancan.ro
Care a fost ultimul mesaj postat de Ionela, tânăra moartă în accidentul din Vaslui 😢
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
Românii vor fi verificați DIRECT LA GRANIȚĂ. Noile reguli pentru toată România
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'