Palatele copiilor trec din administrarea Ministerului Educaţiei la primării şi consilii judeţene

Palatele copiilor vor fi transferate în administrare către administraţiile locale, primării sau consilii judeţene, în maximum un an, a declarat joi, la Târgovişte, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

15 mai 2014, 17:42
Palatele copiilor trec din administrarea Ministerului Educaţiei la primării şi consilii judeţene

Aşa cum este firesc, s-a discutat şi în perioada aceea a descentralizării, a regionalizării că trec din punct de vedere al administrării patrimoniului. Din punct de vedere funcţional, al conţinuturilor educaţionale, evident că rămân sub autoritatea Ministerului Educaţiei. Dar pentru a putea fi întreţinute şi a putea utiliza fonduri structurale, ele trebuie să fie în administrarea autorităţilor locale. Nu s-a luat deocamdată o decizie când se va face acest transfer, dar se va face”, a spus Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Întrebat despre perioada de timp pe care o preconizează până se va pune în practică acest lucru, Pricopie a răspuns: ”Sper ca în maxim un an de zile acest lucru să se întâmple”.

Ministrul Educaţiei a efectuat joi o vizită în Dâmboviţa, unde a mers la Conţeşti, la o şcoală care este modernizată şi extinsă cu fonduri europene, apoi a fost prezent la inaugurarea târgului ”Tinerii întreprinzători din mediul virtual” de la Parcul Industrial Priboiu.

Remus Pricopie a participat, la Casa Sindicatelor din Târgovişte, la o întâlnire cu profesori şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, a efectuat o vizită la campusul Universităţii Valahia şi a fost prezent la inaugurarea unei grădiniţe din comuna Răzvad.