STARE DE ALERTĂ, zeci de hectare INUNDATE: DUNĂREA s-a REVĂRSAT

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, situaţia devine critică pe Dunăre, iar oamenii sunt disperaţi. Se aşteaptă ca debitul Dunării să crească, mai ales că hidrologii au emis cod portocaliu începând cu ziua de duminică până pe 26 mai.

RomaniaTV.net
18 mai 2014, 05:28
STARE DE ALERTĂ, zeci de hectare INUNDATE: DUNĂREA s-a REVĂRSAT

Debitul Dunării creşte într-un ritm nemaiîntâlnit, iar fluviul s-a revărsat deja. Apa a spart digurile de protecţie şi a acoperit zeci de hectare. Iar ce este mai rău nici nu s-a întâmplat încă. Un cod portocaliu de inundatii este valabil până pe 26 mai, potrivit România TV.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de INUNDAŢII pe Dunăre şi pe mai multe râuri. Autorităţile sunt în alertă

Debitul Dunării la intrarea în ţară la Baziaş este de 11.700 metri cubi pe secundă . Ceea ce înseamnă că în fiecare secundă intră în România pe Dunăre 11.700.000 de litri de apă. În dreptul mai multor localităţi din Mehedinţi, fluviul deja s-a revărsat şi a înaintat cu sute de metri peste culturile localnicilor.

Aici am pus vreo 40 de saci de o tona cu nisip, dar i-a depăşit apa într-o oră, se mai văd foarte puţin. Uitaţi aici e o fermă, au luat animalele de aici, pomii sunt sub apă. Este foarte mare risc să ajungă în culturi„, a declarat un localnic.

Citeşte şi Ploi torenţiale în Balcani şi Europa Centrală soldate cu cel puţin şase morţi VIDEO

În dreptul localităţii Salcia, din judeţul Mehedinţi, fluviul se infiltrează prin digul de protecţie. Şi aici fermierii sunt disperaţi. În zilele următoare se aşteaptă ca debitul Dunării să crească, iar hidrologii au anunţat cod portocaliu de inundaţii.