Poroşenko şi Putin au discutat la telefon despre CRIZA din estul UCRAINEI

Noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko şi liderul rus Vladimir Putin au avut joi o convorbire telefonică referitoare la ultimele evoluţii din estul şi sudul Ucrainei, a anunţat biroul de presă al Kremlinului, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 16:50
Poroşenko şi Putin au discutat la telefon despre CRIZA din estul UCRAINEI

”Preşedintele ucrainean l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin despre planul său de soluţionare a problemelor din sud-estul Ucrainei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, citat de ITAR-TASS.

Putin şi Petro Poroşenko s-au întâlnit săptămâna trecută în Franţa, unde au participat la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia, potrivit Agerpres.

Planul de reglementare paşnică propus de Petro Poroşenko prevede recunoaşterea de către Rusia a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din Ucraina, încetarea focului de către insurgenţi şi coridoare umanitare pentru populaţia civilă.

Planul mai stipulează utilizarea liberă a limbii ruse în regiunile estice, alegeri anticipate şi amnistierea tuturor participanţilor la proteste, cu excepţia celor care au ‘mâinile pătate de sângele militarilor ucraineni şi locuitorilor paşnici’. Noul preşedinte de la Kiev promite o reformă constituţională, descentralizarea puterii şi reforme economice.