Israelul şi SUA au testat cu succes un sistem de apărare antirachetă

Israelul şi SUA au testat cu succes Arrow 3, un sistem de apărare proiectat să intercepteze şi să distrugă rachete balistice în atmosferă, a confirmat vineri Ministerul israelian al Apărării, informează Xinhua.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 14:21
Israelul şi SUA au testat cu succes un sistem de apărare antirachetă

‘Israel Missile Defense Organization şi U.S. Missile Defense Agency au efectuat recent un test al sistemului U.S.-Israel Arrow Weapon System (AWS) în Marea Mediterană’, potrivit unei declaraţii a ministerului.

Dezvoltat în Israel, Arrow 3 este considerat următoarea generaţie de interceptor de rachetă construit să intre în coliziune metal-metal cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune armate înainte de a reintra în atmosfera Pământului.

Capacitatea sistemului constă într-un senzor integrat în sistemul lui de propulsie care îi permite să evite obiectele neameninţătoare din spaţiu şi să distrugă o rachetă inamică cu o acurateţe perfectă. Sistemul, a cărui dezvoltare este asigurată de SUA, urmează să devină pe deplin operaţional până în 2015, a afirmat directorul proiectului Yoav Turgeman.