bauMax face majorare de capital şi se pregăteşte de noi deschideri

Unul dintre principalii actori pe piaţa de bricolaj din România, bauMax, îşi continuă expansiunea pe plan local. Pentru următorii doi ani mai vor un magazin în Capitală.

14 feb. 2012, 06:51
bauMax face majorare de capital şi se pregăteşte de noi deschideri

Retailerul austriac DIY bauMax, se pregăteşte de noi deschideri în anii care vor urma. Planurile lor actuale nu suna însă la fel de optimist ca anunţurile de acum doi ani. Retailerul vizează pentru acest an deschiderea unui nou magazin în ţară, iar pentru următorii doi ani analizează oportunitatea inaugurării unei noi unităţi în Bucureşti. În acest sens, societatea şi-a majorat la începutul acestui an capitalul social cu 6 milioane de euro. „O decizie în acest sens o vom lua a în doua parte a anului, în funcţie de modul în care va evolua piaţa de bricolaj din România”, au declarat pentru RTV.NET oficiali ai companiei.

La începutul lui 2010, Martin Essl, preşedinte al CA al bauMax AG declara că, pentru perioada 2010-2012, compania şi-a propus să deschidă pe plan local 3-5 magazine pe an. Anul trecut, au deschis un singur magazin în cartierul bucureştean Chitila, a doua unitate a lanţului din Capitală. În total, retailerul a decshis de la intrarea pe piaţa locală, un număr de 14 magazine.

În prezent, retailerul lucrează la cel de-al doilea magazin al reţelei din Cluj, care va fi inaugurat la finele lunii martie anul curent. Investiţia totală pentru această unitate se cifrează la aproximativ 20 de milioane de euro.

Grupul austriac controlat de familia Essl, a intrat pe piaţa locală în urmă cu aproximativ cinci ani şi este unul dintre principalii jucători pe piaţa românească de bricolaj alături de Dedeman, Praktiker, Bricostore, Hornbach, Obi şi Mr. Bricolage. În 2010, cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 132 de milioane de euro.