LEPĂDAREA DE BĂSESCU. Cristoiu: Am rămas uluit să-l văd și să-l aud pe MRU călcându-l în picioare

Mihai Răzvan Ungureanu a lansat, marţi seara, o serie de declaraţii surprinzătoare ce îl vizau pe Traian Băsescu, spunând că şeful statului a primit informaţii cu privire la cazul Bercea Mondial. Poziţia lui MRU l-a determinat pe jurnalistul Ion Cristoiu să vorbească de "lepădarea de Băsescu", acesta spunând că a rămas "uluit să-l văd și să-l aud pe Mihai Răzvan Ungureanu călcîndu-l în picioare pe Traian Băsescu și evitînd viclean subiectul Călin Popescu Tăriceanu"
Iulian Tudor
25 iun. 2014, 14:04
LEPĂDAREA DE BĂSESCU. Cristoiu: Am rămas uluit să-l văd și să-l aud pe MRU călcându-l în picioare

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marţi seara, că presedintele Traian Băsescu a primit informaţii din partea partea SRI şi SPP) cu privire la cazul Bercea Mondial.

In momentul in care stii ca ai o vulnerabilitate langa tine, care a fost exploatata de interlopi, nu-mi imaginez ca presedintele nu a solicitat informarea sau ca nimeni nu a incercat sa-l protejeze„, a spus Ungureanu, la Realitatea TV.

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, pe blogul personal, declaraţiile lui MRU într-o postare intitulată „Grandiosul spectacol: Lepădarea de Băsescu. Azi: Mihai Răzvan Ungureanu”

Nimic nu mi-a fost mai grețos ca lepădarea de cineva ca să-ți fie ție bine. (…) m-am decis să urmăresc și să semnalez lepădările de Traian Băsescu. N-am nici o treabă cu Traian Băsescu. Nu mi-a făcut nici un favor și nici eu nu i-am făcut. Dar la fel ca și-n cazul Alexandru Ioan Cuza, Mareșalul Antonescu, Nicolae Ceaușescu mă dezgustă trădările, lepădările, mai ales cînd e vorba de inși care au ajuns mari și tari numai și numai datorită celui căzut. Firește, nimeni nu cere unui politician să apere un Căzut. Dar să nu înfigă și el cuțitul, asta da, îi putem cere”, precizează Cristoiu.

REACŢIA lui Traian Băsescu după noile stenograme: N-am primit bani sau bunuri de la Sandu Anghel

„Marți seara, la Realitatea Tv, am rămas uluit să-l văd și să-l aud pe Mihai Răzvan Ungureanu călcîndu-l în picioare pe Traian Băsescu și evitînd viclean subiectul Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru că mi-am amintit:În 4 februarie 2007, Mihai Răzvan Ungureanu e dat afară din postul de ministru de Externe de premierul Călin Popescu Tăriceanu în urma unei lucrături murdare. Traian Băsescu întîrzie semnarea Decretului de revocare pînă la 12 martie 2007. Pe 26 noiembrie 2007 il numește apoi pe MRU director SIE.În 2012, el desemnează premier al României.Ulterior, MRU va fi debarcat de lucrături din PDL.

Cum poate MRU să ceară demisia lui Traian Băsescu?E o întrebare ținînd nu numai de morală, dar și de inteligență.Demisia lui Traian Băsescu înseamnă că președinte interimar ajunge Călin Popescu Tăriceanu.
Și dacă de aici interimarul ajunge președinte?„, scrie Cristoiu.

De altfel, prezent în emisiunea în care MRU a făcut declaraţiile, pentru a discuta despre „bileţelul roz”, Cristoiu a părăsit discuţia, explicând într-o altă postare de ce a făcut-o.

„Numai că după ce am fost lăsat să îngaim ceva despre scandalul din 2007, subiectul bilețelului roz a dispărut pentru a-i lua locul o emisiune stranie:

SRI a trimis INFORMĂRI despre Bercea. Maior: Băsescu n-a fost informat despre relaţia fratelui său cu Bercea

Un elogiu adus lui Călin Popescu Tăriceanu de Ludovic Orban, de mă face să cred că sîmbătă, la Congresul PNL, Călin Popescu Tăriceanu va fi ales președinte al PNL; O execuție ca la carte a lui Traian Băsescu, avînd drept solist pe MRU. Așa cum am mai spus și scris, urmăresc Scandalul Fratele Președintelui cu răceala cu care am urmărit, de la căderea lui Ceaușescu încoace, toate marile și micile diversiuni din România. (…)

În 2009, am părăsit Antena 3, unde mă manifestasem ca un adversar al lui Traian Băsescu- atotputernicul, pentru a nu fi implicat fără să vreau în ticăloșiile pe care le punea la cale Trustul, parte a Coaliție politico-mediatice Jos Băsescu! Acum, am impresia că se încearcă implicarea mea, fie și prin capcane precum cea de marți seara, într-o diversiune a unei Coaliții politico-mediatice avînd drept țintă Forțarea demisiei lui Traian Băsescu. Stimați confrați! Faceți ce vreți pentru ca scopul Coaliției să fie atins! Pe mine însă, vorba din popor, nu mă aveți de mușteriu!”

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Anglia învinge Serbia cu 1-0 la Euro 2024; Jude Bellingham stabilește un nou record
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?