Şeful partidului extremist Jobbik revine în România

Şeful partidului extremist Jobbik, Vona Gabor, revine în România. Parlamentarul maghiar ne vizitează ţara la aproape o jumătate de an de când premierul şi ministrul de interne spuneau că trebuie declarat persoană indezirabilă, potrivit Gândul.info. Vona Gabor este aşteptat în ţara noastră, la o tabără de vară din Harghita. Anul trecut, acesta a declarat că Ungaria ar trebui să-şi asume un conflict cu România pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

07 aug. 2014, 06:45
Şeful partidului extremist Jobbik revine în România

Vona Gabor participă joi la Tabăra de Vară de la Borzonţ, judeţul Harghita. În 2013, el a declarat că Ungaria ar trebui să-şi asume un eventual conflict cu România pentru a forţa acordarea autonomiei teritoriale Ţinutului Secuiesc, potrivit Gândul.info.

Mai mult de atât, în luna martie, liderul Jobbik a fost în centrul tensiunilor de la Târgul Mureş, după un miting autonomist, organizat de Consiliul Naţional Secuiesc.

În urma incidentelor, patru cetăţeani ungari, printre care şi un alt parlamentar Jobbik, au primit interdicţie de intrare în România pentru o perioadă de un an.

Măsura nu i-a fost aplicată şi lui Vona Gabor, deşi, potrivit unui anunţ făcut de premier, era pe punctul de a fi declarat persoană indezirabilă pe teritoriul României.