Reacţia Jobbik faţă de INTERZICEREA accesului unor membrii ai săi în România: Este de neînţeles

Partidul radical naționalist Jobbik a fost șocat când a aflat că autoritățile române au interzis unor politicieni ai săi să intre în România, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului Gabor Pal.

RomaniaTV.net
15 mart. 2014, 14:21
Reacţia Jobbik faţă de INTERZICEREA accesului unor membrii ai săi în România: Este de neînţeles

Autoritățile române au interzis unor cetățeni ungari accesul pe teritoriul ţării, ca urmare a comportamentului extremist „demonstrat împotriva României” în calitate de membri și susținători ai organizațiilor naționaliste radicale ungurești Jobbik, Mișcarea de Tineret din cele 64 de comitate, Oastea Haiducilor și Noua Gardă Ungară.

După decizia autorităţilor de la Bucureşti, Gabor Pal, purtător de cuvânt al Jobbik, a declarat pentru MTI că măsura este de neînțeles cât timp politicienii partidului nu au comis nicio faptă sau infracțiune ce ar putea explica o astfel de interdicție, scrie Agerpres.

El a declarat că partidul va pune problema pe agenda sa după sărbătoarea națională de la 15 martie.

Citeşte şi Manifestaţii de Ziua Maghiarilor. Declaraţii SCANDALOASE ale vicepremierului UNGARIEI, la Târgu Secuiesc VIDEO

Președintele Traian Băsescu a cerut marți interzicerea prezenței în România a unor lideri și membri ai partidului Jobbik, după un protest pentru autonomia Ținutului Secuiesc desfășurat la Târgu Mureș cu o zi înainte. Prim-ministrul Victor Ponta a declarat miercuri că nu poate fi interzisă prezența în România a unor cetățeni care aparțin unui partid și care sunt cetățeni europeni, dar poate fi interzisă prezența pe teritoriul țării a unei persoane.

Vona Gabor s-a aflat printre participanții la demonstrația pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, scrie MTI.

Vineri, autorităţile române au decis să nu permită intrarea în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni considerate extremiste, inclusiv Jobbik, Ministerul de Interne anunţând că urmează să fie făcute demersurile necesare pentru ca aceştia să fie declaraţi indezirabili.