INCREDIBIL. Bărbaţi din Teleorman, trimişi în judecată pentru că au trimis mai multe cărţi cu bombe prin POŞTĂ

Caz fără precedent în România. Doi bărbaţi din Teleorman au fost trimişi în judecată pentru că au trimis mai multe cărţi cu bombe către persoane cu care erau în conflict. mai mult, unul dintre acuzaţi a pus material explozibl şi sub maşinile fostei soţii şi a iubitului acesteia.

11 sept. 2014, 14:01

Alin Florin Bîţică, un tânăr din localitatea Plosca, judeţul Teleorman, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, el fiind acuzat că a confecţionat mai multe dispozitive artizanale cu care a incendiat trei maşini şi a rănit un consătean cu un colet-bombă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi DESCOPERIRE MACABRĂ în stufărişul unei bălţi din Teleorman

Conform unui comunicat al Parchetului, tânărul va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi tentativă la vătămare corporală, două infracţiuni de nerespectarea regimului materiilor explozive, precum şi trei infracţiuni de distrugere.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată Florin Daniel Mocanu, acesta fiind acuzat de nerespectarea regimului materiilor explozive şi tentativă la vătămare corporală, după ce l-a îndemnat pe Alin Bîţică să trimită unei alte persoane un dispozitiv artizanal.

Procurorii susţin că, pe 30 decembrie 2010, Constantin Ciolan din localitatea Plosca a fost anunţat de poştaşul din sat că a primit un colet, ce conţinea un volum al unei enciclopedii. Bărbatul a mers la oficiul poştal din localitate, de unde a ridicat coletul, a venit cu el acasă, l-a desfăcut şi, când a deschis cartea, aceasta a explodat, provocându-i contuzii la nivelul degetelor. Fiul acestuia a aruncat repede coletul în flăcări în zăpadă şi a anunţat Poliţia.

Constantin Ciolan i-a acuzat pe fraţii Petre şi Alexandru Bîţică şi pe verişorul acestora, Alin Florin Bîţică, că au confecţionat bomba artizanală şi că au încercat să îl sperie. Familiile Ciolan şi Bîţică se aflau în conflict de aproximativ doi ani, pe motiv că Petre Bîţică le-ar fi incendiat o maşină. Anchetatorii au descoperit că dispozitivul exploziv a fost confecţionat de Alin Florin Bîţică.

Citeşte şi Atacatorul unei BĂNCI din PITEŞTI, prins cu o BOMBĂ în geantă în timp ce voia să dea o nouă lovitură

Ulterior, Alin Bîţică a mai confecţionat un dispozitiv exploziv asemănător primului (disimulat într-un volum de carte), la cererea lui Florin Daniel Mocanu, pe care acesta din urmă l-a expediat, la data de 29 decembrie 2011, prin poştă, sub forma unui colet, pe numele unei femei, mătuşa fostei soţii. În momentul în care femeia a deschis coletul, s-a produs o explozie care i-a provocat, la nivelul mâinilor, leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de îngrijiri medicale.

Florin Daniel Mocanu fusese părăsit de fosta soţie, deoarece el avea un comportament violent, însă Mocanu considera că respectiva mătuşă era principala vinovată. Totodată, procurorii au mai descoperit că Alin Bîţică a mai confecţionat alte dispozitive cu declanşare întârziată, menite a provoca incendii, pe care le-a plasat sub trei autoturisme, care aparţineau fostei soţii şi iubitului acesteia. Cele trei autoturisme, precum şi porţile de la intrarea în curtea unei case au fost distruse prin incendiere. Dosarul se va judeca la Tribunalul Teleorman, procurorii solicitând judecătorilor arestarea preventivă a lui Alin Bîţică.